gevoel

Als gevoel de vrijheid krijgt, verandert leegte in ruimte.

Hans de Ruiter

Eigenlijk ontstaat een gevoel van leegte binnenin door verstopping. Dingen zitten vast, stromen niet meer. Je hebt jezelf vastgezet in weerstand of berusting, daar zit je helemaal vol mee. Dus eigenlijk ben je helemaal niet leeg. Je zit helemaal vol van jezelf. En als er dan niks gebeurd dan kan het Leven je ook niet meer helpen.
Depressie is daar ook een voorbeeld van. Alles heeft zich vastgezet in een beeld van de werkelijkheid. Je zakt eigenlijk helemaal in dat beeld, in wat was. Het leven wordt dof donker, geen levensvreugde meer, het leven heeft geen zin meer. Want je zit vol met die leegte.
Als dan medicijnen, anti-depressiva je gevoel ook nog extra verdoven, je echte gevoel dan is er helemaal geen ruimte meer voor echt leven beleven, dat er ruimte komt voor het ware Leven.

Daarom is het zo belangrijk weer te voelen, echt te voelen, wat is, dat dit weer kan gaan stromen, dat het er mag zijn, wat maar is, pijn, verwarring, verdriet, wanhoop, dat het mag stromen. Dat het er uit mag, gezien mag worden. Dan kan wat eronder zit wat onder dit alles zit je ook gaan helpen. Dan kan dit zich kenbaar maken, Licht inzicht geven. Eventueel met hulp van iemand anders, maar dat dan ook echt alles mag zijn.
In de huidige maatschappij is hier dus minimaal ruimte voor, we zijn er bang voor, en daarom verdoven we het. Daarom raakt alles vast, blijven we vol van zoveel.
Daardoor komt er geen ruimte voor het ware Leven, ware beLevendiging, bruisend, vol inspiratie vreugde. Die ruimte kan pas komen als wij verdwijnen, als alles weer waarlijk door kan stromen. Dat die reiniging plaats kan vinden, alles wat verstopt zat bevrijd en geheeld mag worden.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS