overgave

We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven, om het leven te vinden dat op ons wacht.

Thomas Merton

Zo vaak is het leven gepland he. Alles staat al heel vroeg vast. Je hebt een bepaalde opleiding gedaan, van daaruit bepaald beroep dat je uit oefent, je gaat trouwen, relatie, kinderen. En dan is het vaak gedaan met echt leven. Dan wordt alles vaak routine, dag in dag uit hetzelfde, de dagelijkse beslommeringen.
Wil hierbij niet zeggen dat een baan of kinderen niet belangrijk zijn.

Maar als je merkt dat het leven vast is komen te zitten in zoveel kan het goed zijn je hierover te bezinnen. Is dit wat je wilde? Wie wilde dit, wat je doet wie je nu bent. Ben jij dit? Voelt dit helemaal als jij, waar je hart blij van wordt van gaat stromen? Helemaal in je element in jouw huidige nu? Bezield van binnenuit? Dat het van binnenuit stroomt, elke dag weer nieuw?
Of is t anders? Voel je je geleefd door zoveel buiten jezelf. Is er iets in jou dat zich 'uitspreekt' zich kenbaar maakt, luister naar mij, je verloochend wie je bent.
Luister naar je hart. Dat Weet echt wat goed voor jou is, het Hart in het hart. Als je voelt dat je daarin resoneert dan is t goed, en dat Weet je als dit zo is. Geen verkramping, geen druk, geen afstomping, geen strijd.
Hoe is dit voor jou, in dit nu? Ben je op je plek? Zegt je Hart hier ja tegen?

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS