over bidden

De mysticus bidt niet meer, want hij leeft al in het antwoord. Er is niets in ons en om ons heen dat geen antwoord geeft. Bidden hoeft niets te vragen. De mens hééft alles al. Daarom kan bidden niets anders zijn dan juichen en je thuisvoelen in alles wat je doet.

ERIC VAN RUYSBEEK

Ja, dat zeg ik vaker. De eerste fase is om voeling  te krijgen met het Goddelijke. Als die voeling er is, daarnaar luisteren, hoe het 'spreekt' zich kenbaar maakt, wat het hierin zichtbaar maakt. Daarop antwoorden dus, puur en eerlijk. Dat is een intens proces van zuivering, want dat is gewoon de belangrijkste fase, de fase van zuivering onder leiding van wat al zuiver is. Dat is waarlijk verantwoordelijkheid nemen voor je leven, voor alles.

Als dit proces vordert zul je meer en meer be-antwoorden aan wat jou draagt en dan komt uiteindelijk wat Eric hier aanduidt, dan leef je het antwoord. Dan Weet je, hoef je slechts nog te volgen, te proeven, te ervaren, wat in het moment besloten ligt.
Dat is thuiskomen in jezelf, omdat je daar waarlijk een thuis gemaakt hebt, thuiskomen in je hart. Dan voel je je overal thuis.

Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS