alert zijn

Het is heel goed om jezelf geregeld de volgende vraag te stellen: voel ik me op dit moment op mijn gemak? Je kunt ook vragen: wat gaat er op dit moment in me om? Wees minstens zo geïnteresseerd in wat er in je omgaat als in wat er buiten je gebeurt. Als je de binnenkant goed krijgt, komt de buitenkant vanzelf goed. De primaire werkelijkheid zit in je, de secundaire werkelijkheid buiten je.

Echart Tolle

Ben er helemaal mee eens. Zo belangrijk voeling houden met jezelf. Je niet verliezen in het leven, wat daar allemaal zo belangrijk lijkt te zijn.
Er is eigenlijk niet zo heel veel belangrijk. Veruit het meeste is algeheel vluchtig en zal weer vervluchtigen tot niets worden binnen het verloop van de tijd, al zal je in eerste instantie dingen nog vast willen houden met je denken, positief en negatief.

Maar het allerbelangrijkste is, dat zou het belangrijkste in je leven moeten zijn, aanwezig zijn. Aanwezig zijn in het nu, verbinding houden met jezelf. Steeds alert op wat dat leven allemaal met je doet, en wat de betekenis hiervan is. Dan kan wat Weet in jou je hier ook inzicht in geven, een prikkeltje, een aanreiking, een ingeving.
Als het binnenin goed zit, dan is alles goed, en dan doe je in alle eenvoud wat het moment vraagt.

lieve warme groet Kagib  

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS