jezelf zien

Kun je, je gebaren bekijken, de manier waarop je loopt, de manier waarop je, je gedraagt, of je hard, gemeen, ruw of geduldig bent?

Krishnamurti

Ja, dat is waar het concreet om gaat he, echt intens aanwezig te zijn bij alles wat je doet, wat je zegt, de emoties die door je heen gaan, eventueel de gedachten die je hebt. Ja het fijnste zou zijn als je de toeschouwer had, dan is het een vanzelfsprekendheid, dan ben je elke seconde bij jezelf aanwezig, 'zie' je elke seconde wat je doet wat je zegt, emoties die door je heen gaan, en als je nog alerter wordt inderdaad hoe je loopt, je gebaren, alles.
Dan kun je niet meer om jezelf heen.

Dat is eigenlijk mijn staat zolang ik me kan herinneren en ik had t idee dat dit normaal was voor mens zijn. Meer en meer erachter gekomen dat dit niet zo was.
Maar hoe dan ook, het is zo belangrijk steeds weer stil te staan bij je handelen, steeds sneller jezelf terugroepen in wat je doet, niet op de automatische piloot zomaar alles uitleven en reageren op de wereld. Dan verandert er niks, dan slaap je.
Je wordt pas wakker als je meer en meer alert wordt op wat hij hier beschrijft. Dat is het allerbelangrijkste in het leven, wakker worden. En als je meer en meer wakker geworden bent, daar verantwoordelijkheid voor nemen.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS