van binnenuit

Ik houd vast aan de gedachte dat geen uiterlijke autoriteit, geen schrift, geen woord de mens zalig kan maken. Alles moet je, ten diepste, zelf ervaren. De spiritualiteit moet je vanuit je binnenste beleven. Dat is een verhaal van het hart. Ik weet dat het een ketters idee is.

Lucette Verboven

Hihihi ja zeker ketters idee hoor, in andere tijd was je op de brandstapel geeindigd. Nouja in dit nu zou je op bepaalde plekken in de wereld nog de dood vinden.
Maar hier dus niet, en dat is wel bijzondere situatie om vrij alles te kunnen uiten zonder gevolgen. Maar eigenlijk wordt het dan ook allemaal veel vrijblijvender, leuke hobbie, lekker citaatjes quoten. Hierdoor gaat ook voor een groot deel de zin en betekenis verloren van woorden want je wordt overstelpt met spreuken, wijsheidsteksten etc. etc. Maar wie laat ze echt tot zich spreken, wie laat ze echt binnen? Wie neemt de tijd om elk woordje te voelen te proeven, door zich heen te laten gaan, kijken wat het raakt, en wat de betekenis hiervan is?
Eigenlijk als je dit niet doet, heeft alles wat je leest geen enkele zin. Dan botst het op je beeld, ene vindt je leuk het ander stoot je af, met het ene ben je het eens, en het andere oneens. Maar je gaat daar niet doorheen dus alles blijft hetzelfde.

Dus inderdaad het gaat om dat ervaren, om het echt in jezelf levend te maken tot leven te brengen, levende wijsheid. Dat kan alleen als je je hart opent voor het leven voor wat je leest, dat het je kan raken. Dan kan het beweging brengen, verandering, wat maar nodig is. Wat maar gezien, gevoeld wil worden. Dan kan elk woord een ongelooflijke impact maken een wereld van verschil.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS