communicatie



Niet jezelf laten zien, niet eerlijk delen hoe t voor jou voelt, je alleen maar voegen naar de ander, hoe de ander dingen ziet of doet. Ook al gaat dit tegen jezelf in, zie je t anders, vindt je t niet prettig. Maar ja, je wil geen conflict dus je laat t zo.
Dat werkt natuurlijk niet. Dan krijg je verkramping, kan t niet anders dan dat er meer en meer wrevel ontstaat, spanningen, verwijten over andere dingen. Dit kan zich meer en meer opbouwen tot n echte uitbarsting, die dan vaak helemaal niet redelijk is en waarbij allerlei andere dingen erbij gehaald worden.
Het is zo belangrijk om uit te spreken hoe het voor jou voelt, dat iets niet prettig is en waarom etc. Dan kun je misschien tot n compromis komen, wederzijds begrip.

Toch kun je wel zonder spanning rekening houden met elkaar, zonder verkramping, zonder dat er wrevel is. Als er echt Liefde is voor die ander, hoeft heel veel helemaal niet ten koste van jou te gaan. Maar communicatie blijft daarin zo ontzettend belangrijk. Delen, wat er in je omgaat, delen bij elkaar wat er leeft. Zo kunnen achtergronden zichtbaar worden van waaruit iemand iets doet. Dan kan begrip groeien, waardoor t helemaal niet meer moeilijk is om rekening te houden met.
We zijn allemaal anders. Andere dingen die we eventueel leuk vinden, fijn vinden. Maar dit rekening houden met betekent natuurlijk niet dat de ene de ander overheerst met zijn/haar manier van leven, houding, gewoonten etc. Als er echt Liefde is tussen elkaar dan zoek je hierin een middenweg, is t gewoon geven en nemen. Als je een echte relatie hebt.
Als er openheid is in wat voor relatie dan ook, in wat voor verband dan ook. Als er gepraat blijft worden, gedeeld blijft worden, dan zullen er niet snel beelden gaan leven. Dan zal t niet snel een langs elkaar leven worden. Ieder in zijn/haar bolwerkje denkwereldje over de ander. Dan blijft t vloeiend, stromend, alles in verandering. Dan gaat de groei en verdieping door.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/gOHFxW12Qr

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN