een spannend avontuur

Vergeet nooit dat het leven alleen zuiver geinspireerd en juist geleefd kan worden, als je moedig en galant bent, als in een spannend avontuur waarin je onbekend terrein verkend, en menig vreugd tegenkomt, menig vriend maakt en menig veldslag wint of verliest.

Annie Besant

Ja, het leven kan een spannend, boeiend avontuur worden, als je het als het ware niet vastzet in dit is het leven. Dit is waar het om gaat, carriere, geld, luxe, hobbies. Dit is eigenlijk allemaal helemaal niet zo belangrijk. Het gaat erom wat je doet met elk moment van je leven. Wat het je doet, wat het in je raakt, dat je hier ook open voor bent.
Wil niet zeggen dat een carriere, geld, luxe vies is, en dat je geen hobbies mag hebben. Het gaat er alleen om dat je hierdoor niet geleefd wordt, er bevangen door raakt, gevangen in raakt, vaker bezeten door raakt.
Dat het je als het ware in bezit neemt. Dat er niets anders dan dit bestaat.

Nee, het gaat erom dat je in dit alles, wakker blijft, alert, aanwezig in alles dat is. Dat er een intentie is om elk moment als nieuw te ont-moeten. Hierin voeling hebbende wat eigenlijk niet van de tijd is, wat de tijd draagt en omvat. Dat dit je mag beZielen, inLichten, leiden van binnenuit, in alles wat je doet.
Dan krijgt alles zin en perspectief. Dan kan het leven een ware ont-dekkingsreis worden, want er valt zoveel te ont-dekken, vrij te maken, als je het leven en alles en iedereen daarin echt ont-moet. Waarin geen moeten is, al kunnen er natuurlijk verplichtingen zijn, je hebt een bepaalde structuur nodig.
Maar steeds blijven voelen dat het allerbelangrijkste is, voeling te houden met wat onder alles zit, wat alles draagt en omvat.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS