de Wet



Wat in je bloed zit, daar wordt je door geleefd. We zeggen dat toch soms tegen elkaar, het zit in zijn bloed, het zit in mijn bloed. Dit is natuurlijk een heel neutraal gegeven, van alles kan in je bloed zitten.
Dus dan gaat t erom wat zit er dan in je bloed, waar wordt je door geleefd? Wat echt in het bloed zit daar kom je niet zo makkelijk vanaf.
Pas als er iets nieuws iets echt nieuws het bloed in kan komen dan komen er mogelijkheden. Als de Gnosis door t hart naar binnen mag stromen, jou mag gaan leiden van binnenuit, inlichten, belichten, doorlichten. Dat deze Kracht alles kan verwijderen wat in je bloed zit waar je door geketend bent, waar je door geleefd wordt. Geleefd door het verleden. Gnosis is niet van het verleden, Gnosis staat buiten de tijd, en zal zo jou meer en meer een bewoner/ster kunnen maken van de Eeuwigheid.
Dat is het ware reinmaken van het hart.

Het gaat dus niet over een uiterlijke wet, geboden en regels. Dit gaat om de innerlijke wet, het innerlijke Geweten dat spreekt. Niet gevormd door de cultuur maar het tijdloze Weten, de verbinding met je Ziel. Dit Geweten zal zolang spreken totdat je weer in harmonie bent een bent geworden met de Wet. Dan ben je daarmee versmolten en doe je in alle eenvoud wat het moment vraagt, gedragen door de Wet die uiteindelijk de Liefde is.
Er is dus een aspect in ons, wat de 'Wet'  vertegenwoordigd, waarmee we verbinding kunnen maken. Dit Weet. Weet alles over ons, Weet wat nodig is, Weet wat er aan de hand is, Weet hoe we eruit moeten komen. Dus in Verbinding kan Het ons dan van heel veel bevrijden. Overal waar we vol van zitten. Als we nog niet tot de harmonie gekomen zijn dan spreekt de 'Wet' tot ons, het Geweten in ons. Dit kan heel confronterend zijn voor het ego. Maar zo kan het ego stap voor stap helemaal verdwijnen, alles waarmee het vol zit. Het doorlicht het ego totaal, zet het ego helemaal in het Licht, zodat alles wat geen Licht is, geen Liefde is kan verdwijnen.
Dat is het innerlijke Pad gaan, verantwoordelijkheid nemen, door waarlijk te antwoorden op het Geweten, op hoe de 'Wet' spreekt. Totdat het ego verdwenen is en de persoonlijkheid is versmolten met de 'Wet' wat dan betekent dat de persoonlijkheid weer een is met de Liefde.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/ochO8vs0An

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS