religie

Het is goed om alle religies te proberen begrijpen. Maar je moet jezelf er niet aan vast ketenen. Je kunt tonen waar je in gelooft, wat je van binnen voelt. Maar je hoeft je tot geen enkele religie te bekeren.
Ieder gaat een pad. Maar alles wat dogmatisch is, is geen Waarheid. Je kunt ze wel respecteren. Uiteindelijk zullen we allemaal een zijn in de Geest. De Geest die niet van deze wereld is. Niet gemaakt door de mens.
De Geest kan niet geketend worden door leefregels. De Geest is Vrij. De Geest maakt mensen Vrij.

De religies hebben niets met de Geest te maken. Zij vertellen wat moet gebeuren. Zij vertellen dat ze weten. Zij vertellen dat de andere dwazen, de verdwaalden zijn. Zij maken de mens meestal niet Vrij, maar ketenen hen aan hun systeem. Meestal geven ze geen begrip over je zelf. Gewoon de regels volgen. Niet het Hart. Niet je gevoel volgen. Niet jezelf zijn. Alleen zijn, wat het boek wil dat je bent. Religie zal nooit eenheid brengen.
Eenheid kan alleen van binnenuit groeien. Vanuit het Hart. Waar dat leeft, wat we werkelijk Zijn. Het Goddelijke in ons zelf. Van waaruit we (bege)leidt en geinspireerd kunnen worden. Dit kan alleen gebeuren, als we ons hart openen. Dan kan Het door ons werken.

Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN