niet te beschrijven 1

Jezus zeide: Ik zal u geven wat het oog niet heeft gezien en wat het oor niet heeft gehoord en wat de hand niet heeft getast en niet is opgekomen in het hart der mensen.

Het moet iets zijn dat van hem uitgaat. Een bijzondere kracht van een bewustzijn waaraan de mensen van zijn tijd nog geen deel hadden. Iets waarvan woorden hoogstens de bemiddelaars kunnen zijn. Een goddelijke begaafdheid, een gave Gods, die door het denken niet begrepen worden kan, die het oor alleen vermag te vernemen wanneer het geheel onkwetsbaar geworden is en zichtbaar wordt voor het innerlijk oog waarvoor ons zintuiglijk oog alles moet hebben doorzien. Innerlijke zintuigen zal hij voor ons openen door de goddelijke liefde die van hem uitgaat. Het zal opkomen in ons hart als iets dat wij geheel vergeten waren. Hij zal ons een geheel nieuw en onbekend gevoelen schenken waardoor alle dingen in een heerlijk licht komen te staan voor de mensen, zoals de zon schijnt over rechtvaardigen en onrechtvaardigen.

Het zal de getuigenis zijn van een land dat nog niemand eerder voor hen opende en waarvoor zijn woorden en zijn wezen ons toebereiden en bekleden zullen. Zo zal hij ons het gevoel van onze onbarmhartige naaktheid wegnemen en van onze armoede. Wat hij ons schenkt is het licht dat van hem uitgaat en waardoor hij tot deur wordt waardoor de mens van goeden wille heen kan gaan. En binnengaan in wat hij het koninkrijk noemt. Dwz hij maakt in ons zelf ons hart open en doet ons deel hebben aan wat daarin kan opkomen indien het gewekt wordt.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://media.putfile.com/B-niet-te-beschrijven-1

http://www.megaupload.com/?d=4GNJXYRX

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN