oorlog en vrede 2

Want dát moet hij met deze woorden gemeend hebben. Maak u geen illusies over de orde van deze wereld. Over het aardse leven. Laat dat over aan de illusiemakers, aan de leiders van de bodem en het bloed. De lagere leiders die het licht haten en de wereld van de geest. Zij die het altijd hebben over anderen, over hun verbeteringen, over alles wat niet goed is in de wereld en tot hun dood toe mieren over hun medemensen. Eén regenbui en de mierenhoop is verstoord. Eén voetstap - en het onheil is geschied. Eén woord en de pijl is geschoten en treft dodelijk. Eén aardbeving en de stad is verwoest (en het waren werkelijk zulke innig goede gastvrije en lieve mensen).

Jezus de oorzaak van twee en veel-dracht? Hij als vertegenwoordiger Gods op de ontgoddelijkte aarde. Hij komt om de aarde in opstand te brengen? En de mensen? En de dieren? en alles wat tijdelijk is en lijden moet?
De belangen der mensenkinderen zijn groot. Hij doet ze teniet. Wat zullen de mensenkinderen doen? Zij zullen hem haten. Zij zullen hem onttronen. Zij zullen hem kruisigen en vernietigen willen. Veel erger. De mensenkinderen zullen hem vervalsen. Ze zullen een droombeeld van hem maken. Ze zullen hem gouden kleren aantrekken en hem een hart van hout geven. Zij zullen een zoetelijk geschminkt gelaat van hem maken en ze zullen de gelovigen doen nederbuigen en hun leren knielen en hun lasten leren dragen, kruisen en geweren. Want het ene is een martelhout en het andere een doeltreffende doodbrenger. En hij zegt: ik ben niet gekomen om vrede op aarde te brengen maar zwaard en vuur.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://media.putfile.com/B-oorlog-en-vrede-2

http://www.megaupload.com/?d=B2KNKIN0

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN