familie 4

Want in ieder mens is het licht der wereld. Hij is daarmede geboren en hij kan het ontdekken in dat wat hij zelf is. Dan wordt hij een stralend uit zich gevend mens die zich niet laat belemmeren door het aannemen moeten van alles wat hij gewend was. Dit goddelijk licht is wat de mens zelf is en het wordt omhuld en verduisterd door alle aardse machten ook wanneer het hem z.g. naar den vleze gaat.

Er ligt een groot gevaar in dat het ons naar den vleze gaat en dat is het eerste wat de ouders in de regel willen. Dat heet: als hun spruit maar verzorgd is, de rest komt dan vanzelf in orde. Als de buik maar tevreden is en de maag functioneert goed.
Natuurlijk kunnen we veel aan onze ouders te danken hebben en het eer uw vader en uw moeder is meer, oneindig veel meer dan ze te haten en te verachten. Want de vader en de moeder zijn de vertegenwoordigers van goddelijke aanzichten, van verzorgers en voorzienigheid. Het zijn de aardse vertegenwoordigers der voorzienigheid en geen ouder zal het in zijn hoofd krijgen - indien hij zelf niet is ontaard - om zijn kinderen niet het allerbeste te geven en te gunnen wat hij zelf kan opbrengen.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=3UZCQZUS

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS