het lijk(t) afsluiting

De wereldmacht laat zich als een vorst en een god aanbidden. Hij weet helemaal niet dat er een ware God is en kan daarom ook niet Gods vijand genoemd worden of zijn tegenspeler. Voor de geest der aarde is God, en geloof, en het weten door de Kracht van het geloof als een belevenis, een grote dwaasheid. De mensen van de wereld lachen er zeer om. Maar als de mens de weg zoekt om in zich aan zijn ketenen te ontkomen wordt deze vorst tot een niets ontziende vijand. Hij zal trachten het leven der wereld voor u te vernietigen, en u daartoe vervolgen omdat ge niet meer werkelijk naar hem luistert. Indien u zich deze gespletenheid bewust wordt en de weg gekozen hebt die naar de eenheid voert staat ge niet meer onvoorwaardelijk in zijn macht. In deze heldhaftige strijd is het nodig het vertrouwen in de macht van de geest te bevestigen en deze aandeel te laten nemen in de innerlijke strijd die aldus niet verloren kan zijn.

Door de kracht van het geloof gaat ge weten dat de geest Gods waarin ge zijt geworteld onoverwinnelijk is. Het is de enige mogelijkheid de macht van de onzichtbare fysieke kosmos al meer en meer de dienst op te zeggen en deel te krijgen aan uw onvergankelijke natuur die geen geboorte der aarde is. Het is daarvoor noodzakelijk dat we de wereld als om-geving moeten kunnen onderscheiden in haar vergankelijk aanzicht tov het universele moment dat de herinnering in zich draagt van onze afkomst en dat een ieder mensenkind is geschonken al zijn er zeer weinigen die zich dit weer geheel te binnen willen brengen. De macht van de wereld en het dreigende masker ervan is zo groot, dat bijna ieder in de toestand van hypnose en bevangenheid vervalt die als een onontkoombare droomtoestand wordt ondergaan en bovendien nog bevestigd door tal van fascinerende hersenschimmen. Atoombommen en robots zijn tot aardse werkelijkheid geworden hersenschimmen. Wij moeten leren ondervinden dat het wereldtoneel er vol van is. Alleen ondervinding en beleven kan ons hier helpen; het weten van het brein is volstrekt ontoereikend.

Het woord van Jezus roept ons toe dat we ons niet langer moeten laten imponeren door de geest der wereld. Deze geleidt ons hoogstens naar het kerkhof en hij wil ons suggereren dat daarmede alles uit is. Een lijk schijnt een overtuigend bewijs te zijn en de wereld herinnert ons daaraan op ontelbare manieren. Zij zal ons niet openbaar maken het waarlijke eeuwigheidsmoment die een ieder deelachtig wordt die zijn hart voor God geopend heeft zodat Zijn oog erop kan vallen. Het oog der eeuwigheid wekt in de mens de eeuwige vreugde en de eeuwige verlossing. Wat moet de mens der wereld met zo'n oog beginnen? Hij zal er alleen maar om lachen of op een hautaine wijze verzekeren dat men tenslotte verdraagzaam moet zijn, ook tegenover de dwazen.


Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=POF5WWO8

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS