innerlijke rijkdom 4

Deze vibrerende warmtetrilling gaat geleidelijk over tot een lichttrilling die in bijzondere nuances zich aan u voor kan doen. Daarvoor moet ge het denken en het weten-willen het zwijgen opgelegd hebben. Ge zijt er geheel alleen mede met u zelf en het levenstalent dat zich gaat ontplooien begint in een kinderlijke vreugde de overhand in u te krijgen en ge weet met het opkomen van dit nieuwe leven aanvankelijk geen raad.
Ge zult waarschijnlijk niet de behoefte gevoelen dit in woorden weer te geven, maar wanneer hieruit woorden ontstaan zijn ze de dragers van die ontluikende krachten, geen wetenschappelijke woorden, geen 'denk' woorden, maar een aanvankelijk stamelend zich mededelen alsof het zich in een talent vorm wil verschaffen, hetzij in spreken of in schrijven, of zoals reeds gezegd werd in een zwijgen dat welsprekender is dan alle uiting.

Dan gaan we beseffen dat ons lichaam tot klankbodem wordt van deze nieuwe zielsberoeringen en het is of de fijne elektriciteit ervan uw gehele lichaam vervult, alsof ge vol gaat stromen met de heerlijkheid waarnaar ge hebt geluisterd en die ge had aangeroepen.
Natuurlijk vinden vele mensen dit gewoon dwaasheid en ze lachen er zeer om. Lao Tse zegt: 'Lachten zij er niet om, het zou het grote Tao niet zijn.' Want als de kroon van het koningschap u niet van binnenuit aangereikt wordt, hoe moet het dan geschieden? Er is geen uiterlijke handeling die dit in de verste verte nabij kan komen, met welk een waardigheid en groots gebaar men ook een kroon op het hoofd van een heerser plaatst.
Hierin ligt het begin van de ontdekking van een ontzaglijk rijk, waarvan de schatten en vermogens geen einde nemen.

De mens die zich dit koningschap veroverd heeft (moet het niet met geweld genomen worden?) is hiertoe in staat gesteld doordat hij de wetten van het koninklijke land niet alleen respecteert, maar ze eenvoudig opvolgt. De macht waarmede hij wordt bekleed, ligt zowel in een meester- als in een dienaarschap. Men moet een meester zijn in de uitoefening van zijn heerschappij en een dienaar in het gehoorzamen aan de hoge kracht die ons tot die heerschappij in staat stelt. 'Gelijk gij wilt dat u de mensen doen zullen, doet ook hen desgelijks.'


Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=OAX03SJ8

Reacties

Walter zei…
Dit is nou weer zo'n gezonde "maaltijd" die ik zeer bewust moet nuttigen, goed kauwen waarvan ik de smaak volledig tot me moet laten doordringen....

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS