innerlijke rijkdom afsluiting

Machthebbers overweldigen andere mensen, omdat zij zelf reeds door de macht overweldigd zijn. Indien ge zelf niet overweldigt, zult ge nooit werkelijk overweldigd worden en indien ge uw naaste mens zegenen kunt, zult ge wederom gezegend worden. Het geluk van het koninkrijk is een grote schat en het bestaat hoofdzakelijk daaruit dat ge er bij voortduring uit kunt schenken aan allen die het willen ontvangen. Wat kan een mens meer doen dan staan te bloeien in de pracht van zijn innerlijke groei en de straling van het innerlijk rijk, hoewel er velen zijn die de stem eruit niet horen en het licht ervan niet herkennen. Men kan het menselijke lichaam in de wereld der verschijningen vernietigen, hoe dat dan ook geschiedt; maar de kracht van het innerlijk rijk, dat erdoor waar gemaakt is in de wereld, daaraan kan men niets veranderen.

Laster noch achterklap, verdachtmaking noch afgunst of kwaadwilligheid is in staat daaraan iets af te doen. En dàt is de eigenlijke mens. De onaantastbare, innerlijke mens die geen macht demonstreert omdat noch hijzelf, noch iemand anders dat behoeft, maar die leeft en zich vernieuwt door kracht uit hoger kracht. De nieuwe mens oordeelt niet en wordt daardoor zelf ook niet geoordeeld dwz: Het oordeel raakt hem niet aan en heerst niet over hem. Hij verdoemt niet en wordt zelf niet verdoemd. Hij laat los en zal dus losgelaten worden.
Dit loslaten is geen onverschilligheid maar een angstloosheid. Alle krampachtigheid verdwijnt, de innerlijke mens kan immers niets behouden.

Het leven wordt veranderd. Het 'ik' wordt al minder en minder affectbeladen. Doordat het geen wenskracht, geen verlangsmacht is, wordt de realiteit minder droomachtig en helemaal niet spookachtig meer. Zodra we de geestelijke wetten herkennen en gaan toepassen, wordt het koningschap, al naar gelang de groei, legitiem bevestigd, niet in de wereldlijke zin, maar in innerlijke zekerheid.
De macht die hij krijgt, zal hij ogenblikkelijk verloochenen en hij zal eenvoudig zijn eigen koning zijn over zijn eigen rijk. Het wordt dan zeer duidelijk dat de mensen, die nog overweldigd worden door alles wat ze niet overwonnen, automatisch onder de orde der wereld vallen en in een ander beheer leven dan dat van het koningschap. Dit beheer zal dan ook de toestand bepalen na hun dood. Het kan niet anders. Laat iemand zich wel tot macht verleiden, dan wordt hij al gedurende het aardse leven een tiran, een karikatuur, die na de dood in een opgeblazenheid verkeren moet en zich daarin moeilijk bewegen kan.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=D5B7LSA2

Reacties

Kagib zei…
En hier t toetje Walter hihihi

lieve warme groet Kagib
Walter zei…
Jammie, de eerste zinnen bevielen mij reeds bijzonder van dit "toetje"...
Dito groet (@@@)

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS