donderdag 26 augustus 2010

één

Dat is uiteindelijk de eindconclusie, we zullen één zijn, heel.
Niet meer verdeeld, niet meer gespleten. Niet meer versplinterd in allerlei stukjes die eventueel een andere kant op willen of andere dingen zouden willen, of t anders zouden willen.
Je Bent.
Gewoon Zijn.
En daarin zal het vervuld zijn.
De Sleutel ligt binnenin, de heelheid, de vrede, de Liefde, de Vervulling, de Essentie.
Niet buiten, niet in doen, niet in het zelf willen doen.
Maar in het verdwijnen, verstillen. Meer en meer leeg worden van onszelf, en zo meer en meer kunnen versmelten met die Eenheid met het Zijn, met de Essentie, waardoor alles eenvoudig zal zijn.

In overgave.
In alles overgeven.
Het is er.
Het is er altijd.
Maar wij gaan er tussenin staan.
Wij maken de chaos en de verwarring. Wij zijn de chaos en verwarring.
En ons ikje kan die stilte, dat Zijn, die vervulling, die Liefde die gewoon Liefde is niet vatten. Dat je daarin eigenlijk niks meer nodig hebt en van daaruit gewoon doet wat het moment vraagt in afstemming op die Essentie.
Je leeft van binnenuit, volgt de Stroom, en doet precies wat het moment vraagt. Spreekt uit wat gezegd wil worden. Je resoneert met het Leven, met de ander.
Alle eigenwilligheid zal moeten verdwijnen wil deze afstemming vrijkomen.
Je bent dan alleen.
All-een.
Een met alles en juist daardoor verdwijnen alle verlangens omdat je waar je ook bent die eenheid is.
Nooit meer eenzaam.
Nooit meer handelen vanuit gemis, compensatie van gemis.
De veelheid, de chaos heeft uiteindelijk geen vat meer op de eenheid. Kan daarin niet binnen dringen omdat het doorzien is omdat er geen hechting is. Het zal het blijven proberen, blijven proberen aanrakingspunten te vinden.
En zolang er aanrakingspunten zijn is er werk aan de winkel. Het onder ogen zien, het bekijken, het door je heen laten gaan, het tot je laten spreken, je laten raken. Totaal weerloos zijn en juist daardoor uiteindelijk onkwetsbaar zijn.
Elk moment weer daagt het leven hier, op aarde, ons uit, om ons vrij te maken van de chaos, van de veelheid, van de verwarring. Om onszelf open te stellen voor het antwoord in onszelf, het Weten in onszelf, het Licht in onszelf, de Liefde in onszelf. Om zo uiteindelijk alles hierin te laten oplossen.
Zodat we waarlijk weer terug in harmonie mogen komen met de Stroom. In alle eenvoud hierin mee kunnen stromen, zonder weerstand, zonder verzet, doen wat gedaan wil worden.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=3DYT6H8N
Een reactie posten