woensdag 15 september 2010

wie ben jij?

Het kan goed zijn om eens te kijken naar alles wat je meeneemt, meesjouwt vanuit het verleden. Alle beelden die ontstaan zijn door alles wat op je pad gekomen is. Wat andere gezegd hebben wat de realiteit is, hoe alles in elkaar zit, waar het om gaat.
Waarin ben jij hierin nog werkelijk aanwezig en wat is er allemaal bovenop je gelegd, van waaruit je bent gaan leven? Misschien is alles ook nog verwrongen geraakt door weerstand, door wonden die geslagen zijn, tegenreactie. Van alles in het onbewuste gestopt maar toch door jou heen zich uitwerkt.
De centrale vraag blijft, wie ben jij?
Wie ben jij werkelijk?

Het gaat erom dat je doorziet, ontmaskert, alles wat je niet bent. Alles wat je denkt te zijn, denkt te moeten zijn. Alle automatische reacties, eventueel ook emoties die wakker worden. Wat is de reden hiervan?
Vaak zijn we gestopt met innerlijk te groeien, lang geleden, jaren geleden. Alles wat daarna gebeurd voegt zich naar dat wat jaren geleden gevormd is, vaak misvormd is. Alles in een bepaald kader. Wat daarbuiten valt wordt niet gezien, of wordt gekleurd gezien, of aangepast zodat t toch in het kader past.
Leven we vaak niet in zo'n kleine wereldjes?
Is er werkelijk innerlijke ruimte voor al die verschillende belevingswerelden van mensen? Werkelijk begrip?
We reageren op al die oude patronen die ontstaan zijn. Dit is vastgeroest, en eigenlijk is het leven hieruit verdwenen, leven we niet meer. Slechts die automatische reacties leven nog.
Niet werkelijk voeling met dit nu, wat nu is, wat nu leeft, maar zien en reageren vanuit dat verleden. De wereld in kijken met de ogen van het verleden.
En we bevestigen elkaar weer in al die oude beelden, houden elkaar in stand. Dit is het, en niet anders.
Hierdoor zal er nog veel moeilijker een echte verandering komen.
Het is veilig op deze manier, en het is onveilig als je hier vragen bij gaat stellen.
Is t dit wat je nu beleeft en bent, of is er meer?
Is er misschien niet veel meer, veel ruimer, veel opener, veel omvattender?
Wil je vrij worden, werkelijk Vrijworden?
Werkelijk gaan Zien, helder zien dat wat is?

Kagib

De uitgesproken woorden
Een reactie posten