begrip




Als je aan allerlei voorschriften moet voldoen van mensen om je heen of van jezelf, allerlei regels die in jezelf ontstaan zijn waar je aan moet voldoen. Dan kun je nooit ontspannen, is er altijd geladenheid, afhankelijkheid, ben je nooit vrij.
Eigenlijk leef je dan niet meer. Je leeft in een gevangenis van regels, voorschriften, en als je er niet aan voldoet krijg je straf.
Dus het is beter om toe te laten wat is, wat leeft, wat in je leeft. Om ernaar te kijken, ze te voelen/doorvoelen. Zo kun je jezelf ervan bevrijden, er inzicht in krijgen, begrip voor krijgen. Zo leef je zonder voorschriften, regels toch volgens die regels, maar zonder verkramping, heel natuurlijk.
Geen geboden en verboden maar ze vervullen.
Heb God lief? Hoe kun je God liefhebben als je God nooit ervaren hebt.
Heb de ander lief? Hoe kun je de ander liefhebben als je jezelf niet liefhebt?
En zo verder.
Tuurlijk zijn er in de maatschappij regels om die maatschappij draaiende te houden maar zo, zoveel innerlijke belemmeringen zouden kunnen verdwijnen als we natuurlijk zouden mogen zijn. Als er geen angst meer was voor de zogenaamde duisternis in de mens. Als we kwetsbaar zouden mogen zijn, emoties zouden mogen tonen en begrip hiervoor zou zijn.

Als waarlijk het begrip wakker geworden is, dan laat je de ander. Dan laat je de ander zijn omdat er begrip is omdat er Liefde is omdat er inzicht is dat we diep van binnen allemaal lief Zijn.
Wat zou je jezelf nog druk maken over geld als je Weet dat voor alles gezorgd wordt. Als je gevonden hebt in jezelf de grootste rijkdom die je jezelf zou kunnen voorstellen?
Je gaat zelfs niet geloven, je gaat Weten, je Weet, je voelt, het vervuld. Het vervuld je met Liefde en dankbaarheid, ontzag.
Graag geef je jezelf hieraan over, en zo kan alle duisternis oplossen. Je bent die je bent, open, puur en oprecht. Overal waar nog iets in het Licht gebracht wil worden daar laat je dit toe, heb je de durf om dit Licht toe te laten.
Je bent die je bent, je bent echt. Je bent niet bezig of je wel of niet goed gevonden wordt. Je bent puur en oprecht. Daarin leef je in het altijd goede en zal uiteindelijk alle duisternis verdwenen zijn.


Kagib

En de uitgesproken woorden

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN