werelden




Maar dit bewustzijn dit Licht, kan meer en meer omvattend worden. De ander kan jou dan vaker niet omvatten wat weer gevolgen kan hebben in oordeel, invulling, bepaling, of nog extremere gevolgen.

Het komt eropneer, alles is bewustzijn maar niet iedereen heeft hetzelfde bewustzijn. Begrip kan meer en meer iedereen omvatten maar dit hoeft nog niet gebeurd te zijn. Iemand kan in een heel kleine gekleurde ingevulde wereld leven vol beelden over wat t leven is. Deze persoon kan totaal niet bevatten wat iemand deelt die al die beelden opgeruimd heeft, waar alle kleuring verdwenen is. Iemand die nog helemaal verstrikt zit in t spel van goed en kwaad, haat en liefde. Voor deze persoon is t niet te bevatten als bv iemand zegt, heb je vijanden lief. Van daaruit kan er dus veel verzet komen vanuit die kleine bepaalde, ingevulde wereld. Of er wordt angst wakker.

De kern is dat Bewustzijn uiteindelijk alle werelden, alle werelden van beleving en in de wereld staan, met begrip met Liefde, met inzicht omvat. Maar andersom hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Uiteindelijk kunnen wij in die innerlijke groeiweg alomvattend worden. Zonder forceren hebben we dan alles en iedereen lief.
Er zijn ook eindeloze mentale, verstandelijke werelden waarin vaak de wereld ingekeken wordt. Alles gekristalliseerd, geen enkele ontvankelijkheid voor nieuw leven. Maar ook deze werelden worden door iemand die verder gegroeid is in bewustzijn met begrip, zonder oordeel, zonder verzet ontvangen. Al wordt hij/zij door de ander de grond in getrapt, verguisd, belachelijk gemaakt. Voorwaarde is ontvankelijkheid wil er sprake zijn van enige innerlijke groei. Maar toch door je reactie, hoe je reageert kun je dan al veel wakker maken, verbazing, verwondering of nog verder, al hoeft dit helemaal niet zichtbaar te zijn in eerste instantie.

Kagib

De uitgesproken woorden

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN