onderzoek



Je durft jezelf niet zomaar totaal over te geven? Waarom niet? Dat onderzoeken.
Het gaat om heel bewust aanwezig te zijn in dat wat je doet. Niet iets onderdrukken maar t er ook niet bij laten. Allerlei stemmetjes die in je spreken. Van wie zijn die stemmetjes, wat zeggen ze jou? Overal waar verkramping is, emoties zitten, waarom? Alles wat beladen, geladen is, niet zomaar kan zijn. Iemand die je niet zomaar kan laten zijn, waarom niet? Overal waar je jezelf klein voelt, angstig, onzeker, waarom? En waar je, je eventueel eerder de meerdere voelt, wat is de grond hiervan?
Wat ik ermee wil uitdrukken is, er is een Stroom die Weet, die t overzicht heeft, die precies Weet wat t moment vraagt. Dat is niet je ego, dat is je Essentie. Als je verbinding voelt met die Stroom en m toch niet volgt, dan is dat jouw verantwoordelijkheid. Ook dit kan n groeiproces zijn om jezelf hieraan over te durven geven. Om echt te kunnen voelen hierin ben ik totaal vertrouwd, dit is de meest zekere weg die ik kan gaan. Je hebt hierin vaak ervaring nodig. Maar als t keer op keer klopt, ja dan mag t meer en meer gronden, gegrond worden in wie je bent. Dan geef je jezelf er graag aan over.

Op zich zal t Leven, de Stroom je nooit kunnen dwingen. Het kan prikkelen, en zeker je plukt de vruchten van je keuzes. Alles is energie, en dit zet iets in gang. Misschien is er in andere levens veel in gang gezet wat je nu weer op je pad krijgt. Maar zelfs dat kun je ontkoppelen als je t doorziet, waardoor veel ervaringen zich niet meer zullen uitwerken.
Er is een stroom van de tijd, maar er is ook n Stroom die buiten de tijd staat.
Hoe dan ook de Stroom zal hierin nooit iets forceren.
Dus dan is t jouw innerlijke onderzoek wat t betekent. Van waaruit voel je bepaalde verantwoordelijkheden? Is dit de Essentie, of zijn er andere stemmen die spreken? Hetzelfde met jezelf beperken in sommige dingen. Waarom? Van waaruit?
Eigenlijk weet jij diep van binnen het antwoord.
Jouw Essentie Weet het.


Kagib

En de ingesproken woorden

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN