gradaties van overgave



Het heeft eigenlijk verbinding met zoekt en je zult vinden.
Maar ja wat zoek je en wat vindt je dan?
Zolang je zoekt zul je Het eigenlijk niet vinden. En toch is t een onderdeel van de weg die je niet over kunt slaan. Je zoekt van alles in van alles, bezeten van, van alles in deze zoektocht. En meestal ga je dan voorbij aan waar je Het kunt vinden.
In jezelf.
Als je dan uiteindelijk uitgeput bent van deze zoektocht dan komen de mogelijkheden.
Dan kan de overgave komen, het alles overgeven.
Het met lege handen staan.
Het vanuit je hele wezen kunnen zeggen, ik geef me over, niet mijn wil geschiede maar Uw wil.
En dan kan het antwoord komen, mag uiteindelijk de vervulling komen, al is dit dan nog slechts het begin van een nieuwe fase.

Echt bij jezelf zijn.
Echt in aandacht zijn, in het nu zijn, open en ontvankelijk.
Aanwezig zijn. Voelen wat is.
Dan kan het antwoord in jezelf gegeven worden op alle vragen die je hebt.
Dan kan waarlijk het Bewustzijn gaan spreken over alles wat is, wat speelt, wat in je omgaat.
Kan soms heel confronterend zijn dit antwoord, hoe Het spreekt, het Geweten. Maar in deze fase wil je dan niets liever meer dan luisteren.

Van daaruit kan r n stuk vrede in jezelf komen, omdat je niet meer verkrampt vasthoudt aan wat je hebt. Omdat je het over gegeven hebt, zoveel doorzien hebt. Omdat je niet meer hoeft te vechten, meer en meer mag voelen in jezelf Dat waarin je vervulling vindt.
Meer en meer tot begrip komen, werkelijk begrip. Begrip over jezelf, de ander, het leven. Zo kan ook meer en meer waarlijk Liefde vrijkomen in dit begrip in het doorzien in het inzicht krijgen. In het je vrijmaken van dat verleden. Kan zeker vaker met veel pijn gepaard gaan verdriet, wanhoop, verwarring, maar het mag dan ook louterend zijn zolang je in Verbinding bent.

Naarmate dit proces doorgaat kom je steeds meer in n onbevangen staat, hervindt je die onbevangenheid terug die je als kind had. Het pure Kind komt weer in jezelf vrij, zonder afweer, verweer. Heel kwetsbaar daardoor maar juist door dit kwetsbaar kunnen, durven zijn blijf je ook heel dichtbij jezelf. Zo kan meer en meer waarlijk de onkwetsbaarheid in je opstaan in het totaal open en onbevangen zijn.
Zien/voelen wat is, wat de betekenis, wat t teken is wat t leven wat de medemens je geeft aangeeft. Wat maakt t wakker in jou? Zo jezelf van alle illusies bevrijden waardoor je meer en meer waarlijk Vrij mag zijn.

Zo mag dan steeds meer het Eeuwige nu beleeft worden omdat je jezelf bevrijd hebt van het verleden. Je bent heel, je Bent. Je voelt je vervuld in dat Andere, in je Essentie, slechts Zijn. Daarin is t vervuld, binnenin is alles tot vervulling gekomen.
De Liefde mocht in je opstaan, en kan zich nu door jou heen openbaren, uitdrukken, uitstromen.
In die Liefde ben je onkwetsbaar en doet in alle eenvoud wat het moment vraagt, wat het moment oproept.


Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS