open en gesloten




Niet alles is uitwerking van karma, dat iets gezien wil worden etc. Er zijn meer lagen waardoor dingen zich uitwerken.
Stel je voor je hebt van geboorte af een bepaald programma meegekregen, een alomvattend systeem, cultuur, religie, etc. Dat is jouw leven dat is jouw wezen. Dat is jouw ademen.
Dan is t heel erg moeilijk om andere impulsen naar binnen te brengen, ook aan de 'andere kant' Dan kun je ook alles alleen maar zien vanuit dat perspectief en beleven. Dan kan dat alomvattende Liefdelicht nog zozeer proberen in te werken, in te lichten, maar uiteindelijk kan dan ook alleen maar bevat worden wat je kunt bevatten. Waar ruimte voor gemaakt is.

Dus uiteindelijk kom je in het leven hierna in je eigen wereld terecht, die jouw resonantie heeft en beleven, wat jij vrijgemaakt hebt en kunt bevatten. Daar vindt je allemaal geloofsgenootjes en je krijgt bekrachtiging en prikkels. Vanuit die wereld ga je dan ook terug naar deze wereld. En heel waarschijnlijk zal dit dan in dezelfde sfeer zijn, afstemming zijn. Je wordt ook weer naar zo'n ouders getrokken ongeacht wat t overkoepelende Licht ook aanduid. Dat wat je kent, daar zul je zijn.
Er gaat heel veel aan vooraf eer dat dit open gaat, werkelijk verandering in komt.
Is dit dan de verklaring van de derde wereld? Al die armoede etc. Is dit karma, dat die mensen iets uit moeten werken? Miljoenen mensen die daar bv aan aids sterven, of van de honger..... Of heeft dit te maken met bovenstaande. Ze kennen dat alleen maar, dus worden steeds weer in dezelfde sfeer terug gezogen.
Dat ontslaat ons dus niet ervan om hier op aarde ervoor te zorgen dat al die 'ellende' verdwijnt. Juist in t westen waar zoveel ruimte en mogelijkheid is voor die innerlijke bewustwording, ligt dan de grootste verantwoordelijkheid. De kern, er is niet genoeg Liefde om de wereld draaiende te houden. Als die Liefde werkelijk meer en meer ingang zou vinden, zich zou kunnen openbaren door ons heen, zou heel eenvoudig alles in balans komen, zo binnen zo buiten.
De kern wat ik wil aanduiden is het is allemaal niet zo zwart/wit. Hoe dan ook de belangrijkste uitdaging blijft, die bewustzijnsweg op te gaan. Het Bewustzijn zal dan uiteindelijk alles weer heel kunnen maken.


Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS