nieuw zien

Metanoia, bekeert u, want het koninkrijk Gods is nabij!
Je bekeren betekent niet dat je je zonden betreurt. Je bekeren betekent dat je de dingen totaal anders gaat zien. Als je anders gaat zien, dan breng je ook een verandering in je hart teweeg. Je kijkt als het ware met nieuwe ogen, waarmee je heel anders tegen de dingen aankijkt dan vroeger, en daardoor zie je automatisch alles in een nieuw licht. En dat brengt een werkelijke transformatie met zich mee. Als dat gebeurt, zal niet alleen jijzelf, maar alles wat je doet, heel je leven veranderen.
Om alles in een nieuw licht te kunnen zien, heb je geen kracht nodig, je hoeft je niet nuttig te maken, niet overtuigd te zijn van je eigen kunnen, vastberaden te zijn of zelfs maar moeite te doen. Wat je nodig hebt, is de bereidheid om anders over de dingen te gaan denken, om iets nieuws onder ogen te zien.

En dat is wel het laatste wat de mensen willen.
De meeste mensen willen helemaal niet de dingen anders zien dan ze gewend zijn. We willen lijden, we willen ons ellendig voelen, als we maar niet hoeven te weten hoe het werkelijk met ons zit. We willen onbewust, niets liever dan het lijden in stand houden.
En hoe staat het met jou?
Ben jij bereid om alles in een nieuw licht te bezien?

Anthony de Mello

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN