de wil

Vele mensen willen in alles hun wil doordrijven. Daarin zit een verkeerde gerichtheid, de vervreemding van God. De gerechten hebben generlei eigen wil: wil god niet zoals zij, dan willen zij zoals Hij. Wat God wil, vinden zij recht, hoeveel ongemak het ook met zich meebrengt. Zo vast staan zij in de gerechtigheid, zo vrij zijn zij van de gehechtheid aan het 'ik', dat zij zich nog om de helse pijn, nog om hemelse vreugden, nog om wat dan ook bekommeren.
Gij zijt zo diep in god als ge in de vrede zijt, en zo ver buiten God als ge buiten de vrede zijt. Meet daaraan steeds weer hoe diep ge in God zijt en waar gij de vrede moet zoeken, en waar de onvrede. Onvrede komt alleen van het schepsel, niet van God. Ook is er niets in God wat te vrezen zou zijn; alles wat in God is, is liefelijk.


Hij wiens wil en wens vereend en één is, die heeft vrede. Maar die heeft alleen hij, wiens wil volledig één is met Gods wil. Het orgaan van deze Al-wil is de stem van het Geweten, die ons in staat stelt uit vrije wil het juiste te kiezen, het noodzakelijke te volbrengen en ons voor de goddelijke kracht zo open te houden dat zij te allen tijde in en door ons kan werken.

Meester Eckhart

Dit is dus ruim 700 jaar geleden geschreven. En nog even actueel in dit nu.
Maar wat zijn we hier ver van verwijderd, wat zijn we eigenwilligheid. We willen het allemaal zelf doen, niet ons overgeven, niet mijn wil maar Uw Wil geschiede zodat t proces ingegaan kan worden dat uiteindelijk bovenstaande realiteit mag worden. Dat je uiteindelijk kan zeggen, mijn en Uw Wil zijn één.

lieve warme groet Kagib 6.gif

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN