Liefde delen

Liefde is een bijproduct van toenemend bewustzijn. Het is net als de geur van bloemen. Zoek er niet naar in de wortels; daar is hij niet. Je biologie betekent je wortels; je bewustzijn betekent je bloei.
Naarmate je meer en meer een open lotus van bewustzijn wordt, zul je verrast worden - van je stuk gebracht worden - door een enorme ervaring die alleen liefde genoemd kan worden. Je bent zo vol vreugde, zo vol gelukzaligheid; elke vezel van je wezen danst uit extase. Je bent net een regenwolk die ernaar verlangt te regenen en zich te ontladen. Op het moment dat je van gelukzaligheid overstroomt, komt er een geweldig verlangen in je op tot delen. Dat delen is liefde.

Liefde is niet iets dat je kunt krijgen van iemand die geen gelukzaligheid bereikt heeft. En dit is de narigheid van de gehele wereld: iedereen vraagt erom bemind te worden, en doet alsof hij bemint. Je kunt niet liefhebben omdat je niet weet wat bewustzijn is. Je kent geen waarheid, je kent de ervaring van het goddelijke niet, en je kent de geur van schoonheid niet. Wat heb je te bieden?
Liefde is een bijproduct... als de lente komt en je begint opeens op te bloeien, bloesem te vormen en je potentiële geur komt vrij... Die geur te delen, die charme te delen, die luister te delen betekent liefde. En er is geen sprake van beter maken. Ze is al volmaakt; ze is altijd volmaakt. Als ze er is, is ze volmaakt. Is ze niet volmaakt, dan is ze er niet. Volmaaktheid en liefde kun je niet scheiden.


Osho

Dat is het geweldige van het Goddelijke Plan. Ware Liefde wil zich weer delen. Die blijft niet geïsoleerd genieten van die Liefde. Je stroomt dan heel natuurlijk weer uit, zonder verlangen iets terug te ontvangen. En heel belangrijk de Liefde heeft verbinding met Weten. Dus in de Liefde ben je afgestemd op wat werkelijk Wil, wat nodig is, wat het moment vraagt.
En dat gaat niet om extase zoals hij t hier beschrijft, dat maakt t weer heel menselijk, we verlangen naar die extase om even weg te zijn. Nee t is niks, t is een heel helder Zijn. Daarin is het vervuld, en vanuit die vervulling ontvouwt zich dan alles, eigenlijk heel onpersoonlijk.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN