de mystieke Roos

Wat is het geheim van de mystieke Roos?
De mystieke Roos is een klassiek symbool van geweldig groot belang. Het symbool van de mystieke roos staat ervoor, dat als de mens zorg draagt voor het zaad waarmee hij geboren is, het de juiste grond verschaft, het de juiste atmosfeer en de juiste vibraties geeft, zich beweegt op een pad waar het zaad kan gaan groeien, dan wordt de ultieme groei gesymboliseerd als de mystieke roos... wanneer je wezen bloeit en al zijn blaadjes opent en de verrukkelijke geur vrijgeeft.
Tenzij je opbloeit tot een mystieke roos, is je leven niets dan een oefening in volslagen nutteloosheid. Je wordt nodeloos geboren, je leeft nodeloos en je sterft nodeloos. Als je echter kunt bloeien en dat wat in je verborgen ligt kunt vrijmaken, heb je aan het verlangen van het bestaan voldaan. Dan heb je aan het bestaan de geur teruggegeven die in jouw zaad verborgen lag.

Mystici hebben de mens nooit aanvaard als het uiteindelijke product. De mens is slechts een begin, en men zou niet als een begin moeten sterven. De mens zou de volslagen vervulling moeten bereiken - niet alleen voor zijn eigen bevrediging, maar voor de bevrediging van de kosmos. Ja dat is het geheim van de mystieke roos.
Ja, in enkele tradities wordt de mystieke roos ook wel de magische roos genoemd. Je kunt je eigen ogen niet geloven. Je hebt er nog nooit van gedroomd dat je zoveel in je hebt, dat je potentieel zo waardevol is, dat je innerlijk een onuitputtelijke schatkist is, dat je niet voor altijd bij het bestaan in het krijt hoeft te staan. Je kunt het bestaan een miljoen maal zoveel teruggeven als wat het bestaan jou heeft geschonken. Dat is een moment van grote vreugde, niet alleen aan jouw kant maar aan de kant van de hele kosmos.

Osho

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS