gevoeligheid

Waarom word ik zo gevoelig? Waar komt het vandaan en is het mogelijk gevoeligheid te delen?

Elk kind wordt sensitief geboren, uiterst gevoelig. De maatschappij wenst echter niet zoveel gevoelige mensen op de wereld; ze wil mensen met een dikke huid. Ze heeft arbeiders nodig, ze heeft soldaten nodig, ze heeft behoefte aan harde mensen die aan hun hart voorbij zijn gegaan. Ze heeft behoefte aan professoren, intellectuelen, ze heeft wetenschappers nodig. Dat zijn mensen die niets van hun eigen hart, van hun eigen sensitiviteit afweten.
Vraag niet, waarom word ik zo gevoelig. Gevoelig word je geboren, het is je geboorterecht. Als je niet gevoelig bent, kun je de vraag stellen: "Waarom ben ik niet gevoelig?" Gevoeligheid is een van de mooiste hoedanigheden.

Gevoeligheid kan op duizend en een manieren worden gedeeld. De meest elementaire manier is tederheid - geen liefdesrelatie, maar gewoon pure tederheid, volkomen onvoorwaardelijk, zonder er iets voor terug te vragen; alleen maar je hart over mensen uitstorten, zelfs over onbekenden, omdat het van gevoeligheid overloopt.
Het gehele bestaan is vol van gevoeligheid - en de mens is het hoogste wat door het bestaan is voortgebracht. Natuurlijk, je hart, je wezen loopt er maar al te graag van over. Je hebt de gevoeligheid verborgen gehouden, haar verdrongen; je ouders en je leraren hebben je gezegd dat je hard moet zijn, sterk moet zijn, omdat het een wereld vol strijd is. Als je niet kunt wedijveren niet kunt vechten, ben je niemand. Gevoeligheid is reusachtig nuttig om je gezond, ontvankelijk te maken. En als je doorgaat je in de juiste richting te begeven, wordt dit je meditatie, en uiteindelijk je mystieke ervaring van verlichting.


Niets aan toe te voegen. Nouja t is zo waar he, bijna alle aandacht in de maatschappij gaat vooral naar de mind, dat krijgt waarde, dat wordt geacht, alles wat daardoor wordt opgebouwd. Eventueel ook de handen, maar veel en veel minder het hart, en helemaal niet een open, kwetsbaar hart. En alleen met een open, kwetsbaar hart, kan die gevoeligheid vrijkomen, voelbaar worden, uitstromen.


lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS