het Licht

Dat licht dat ge daar ziet, brandt in mijn grote hal. Wat zendt zo'n kleine kaars zijn stralen ver in 't rond! Zo ook de goede daad die in een boze wereld schijnt." -

William Shakespeare

Ja, belangrijk aspect op het spirituele Pad. Juist als er innerlijke ontwikkelingen plaatsvinden kun je die minder en minder zichtbaar maken in de wereld. Want het wordt niet gezien, wordt niet gezien in wat het is. Want wil t gezien worden zal de ander er open voor moeten zijn, er enige resonantie mee moeten hebben.
Komt eropneer het ego heeft niets meer om zich te profileren, om zich op een voetstuk te zetten, zich te bewijzen, te laten zien kijk s dit kan ik, en goed he dat ik iedereen help.
Maar juist dan, als je slechts n stil stralend waar Licht geworden bent kun je het meeste van betekenis zijn, want je straalt een Licht uit dat nog minimaal zichtbaar geworden is in de wereld. Je laat waarlijk iets nieuws zien, je bent waarlijk een kans voor die ander, al ziet die ander t niet.
Maar t mooie is, als werkelijk dat Licht binnenin is gaan schijnen, maakt t niet meer uit want je bent vervuld door dat Licht.

lieve zonnegroet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS