de rups en de vlinder

Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder.

Lao Tse

Dat heb ik altijd zo'n mooie symboliek gevonden de stadia van ontwikkeling bij de rups. Heb t zelf al vaker uitgewerkt. Ver veruit de meeste mensen denken dat ze alleen maar n rups zijn. Dit is het, daar moet ik t mee doen. Een aantal daarvan zeggen dan dat t met de dood eindigt.
Het aspect van de vlinder kan daardoor nooit verwezenlijkt worden.
De rups moet zich dus eerst realiseren dat er meer is, meer wat in potentie binnenin opgesloten is, wil ontpoppen, zichtbaar worden, transformeren. Maar daarvoor moet de rups verdwijnen, in de overgave gaan, zodat de rups meer en meer in die pop verandert. Steeds meer alles stil steeds meer alles leeg geworden van dat wat je voortdreef.
Maar ook dat is nog niet t eindstadium, nog geen vlinder te bekennen. De pop moet zich ook weer openbreken, als de vlinder binnenin volgroeid is zal dit gebeuren. Hoef je niks voor te doen. Dit kan alleen vanuit verstilling gebeuren. Ook niet meehelpen de vlinder uit de pop te krijgen ook dat is n proces, weer helemaal aanpassen aan dit nieuwe stadium met weer nieuwe regels, een totaal nieuwe wereld. De laatste restjes vh oude achterlaten. En dan kan de vlinder zijn vleugeltjes uitspreiden en dansen op de wind van de Liefde, dansen van bloem tot bloem wie maar bevrucht wil worden.

lieve zonnetjesgroet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS