conditionering



Conditionering, zo'n belangrijk aspect in het totale leven. Iedereen is weer in/tot iets anders geconditioneerd vastgezet, gevormd. Dat wat vastgezet gevormd is wil niet zo makkelijk weer loslaten, oplossen, zich weer omzetten, veranderen, tot iets anders komen, verruimen, verdiepen. Dat is t ego, conditionering, houden wat is, vasthouden aan wat is, hetzelfde blijven, het houden bij wat veilig is wat gekend wordt. De rest is onzeker en houdt t ego t liefste van zich af, houden we ver van ons vandaan.
Wil dit veranderen, is voorwaarde, stilstaan bij onszelf, aandacht, aanwezig zijn. Durven  doorlicht te worden. Durven te zien waardoor we geconditioneerd zijn. Durven ons ego in het Licht te zetten, te doorlichten, het te laten belichten. Durven ons te laten inlichten wat t Licht hierin zegt, het Geweten, het Weten in het hart.
Voorwaarde daarvoor is openheid, een open hart. Dat het leven echt binnen mag komen, mag raken, wat dan ook geraakt kan worden.

Dat is het Andere, wat ons omvat, wat ons draagt, wat Weet, ons diepste Wezen en Zijn. Dat kan ons bevrijden, helen, wat er altijd was is en er altijd zal Zijn voor ons. Dat ons de weg naar Huis kan tonen.
Dat is de Liefde die niet van deze wereld is maar van een andere wereld. Die deze wereld omvat/bevat/vervuld. Waarin we waarlijk vervulling zullen vinden en alles uiteindelijk weer vervuld zal Zijn.
In de overgave hieraan, waaraan meestal heel veel vooraf gaat, kunnen meer en meer alle conditioneringen verdwijnen. Mag alles steeds rustiger stiller en vrijer worden. Meer en meer grond vindend in dat Andere je daarin gronden in de Liefde in je Essentie.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/ZQxgQM79zj

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN