jezelf zijn

Oprechtheid, jezelf zijn, is een heel grote kracht.
Juist in een wereld waar maar weinig mensen zichzelf durven zijn.
Het is een paradox. Mensen met een masker zijn bang voor echte mensen, en uiteindelijk toch weer blij dat deze echte mens duidelijk laat zien waar hij/zij voor staat. Diep van binnen willen zij ook zichzelf kunnen zijn. Hun gevoel tonen, hun ware ik. Maar zij durven dit niet, en beschermen zichzelf achter dit masker.
Het kan natuurlijk ook voorkomen dat zij denken dat ze dit masker zijn. Door oprechtheid van iemand anders, worden ze even wakker geschud. Ze realiseren zich even, dat ze ook nog iets anders dan dit masker zijn. Eerst krijg je de tegenreactie. De reactie vanuit de maskerrol. Maar ook hun ware ik kwam in beroering, wat later mogelijk zijn uitwerking krijgt in positieve respons.

Begrijp dat mensen blij zijn dat je je zelf bent. Ook al laten ze dit niet altijd zien. Voor je mening uitkomen, kan hard aankomen. Maar als je intentie goed is, dan is er geen probleem. Heel belangrijk is wat je uitstraalt. Dat wat je uitstraalt kun je niet verbloemen. Dat pikken mensen bewust of onbewust op. Het gaat niet om de woorden. Het gaat om van waaruit de woorden gesproken worden.
Een goed voorbeeld zijn dieren. Dieren zijn heel gevoelig voor hoe een mens zich voelt, en reageren van daaruit Zo is het bij de mens ook. Vaak zonder dat ze het weten, reageren ze op de emotie die iemand uitstraalt. Daar worden ze door aangeraakt, beroert. Letterlijk. Jouw stralingsveld verbindt zich met dat van de ander.
Als je waarlijk Liefde voelt voor mensen, dan kan niemand hiervoor onberoerd blijven! Zeg dus jouw waarheid, maar leg je waarheid niet op. Ben jouw waarheid, maar blijf open naar andere waarheden. Dan kan jij blijven groeien in jouw waarheid.


Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN