het nu

De Stroom volgen.
Die Stroom is steeds in verandering, elk moment weer een ander bedoelen, een ander teken, een andere aanduiding. Elk moment weer Nieuw.
En toch omvat elk veranderlijk moment die Stroom.
Wat voorgaand op de voorgrond trad, van zo'n groot belang leek, kan weer wegvallen, verstillen. Slechts dat nieuwe moment is dan nog van belang, wat in dat moment vibreert, sprankelt, Kracht doet.
Slechts volledig in dit moment zijn, voor dit moment gaan, daar gaat t om. Dit is dan ook uiteindelijk Vrijheid, in die Stroom zijn.
Dit is dan de Weg, de ontvouwing, het volgen van die Verandering van moment tot moment.
Niets vastzetten, niets vanzelfsprekendheid achten. Steeds weer nieuw zien, en eventueel herzien.

Dus elk moment weer het moment proeven.
Trouw hieraan zijn, een vertrouwen stellen in dat, dat andere wat eerst eventueel op de voorgrond trad, wat eerst van zo'n groot belang leek, op dat moment de Stroom lijkende, dat, als dit wegvalt de durf te hebben het weer los te laten.
Dit los te laten, en het andere te omarmen wat nu op de voorgrond treedt. Voorwaarde voor voorgaande is, dat je verbinding houdt met je diepste intentie van leven, hier ook elk moment naar kijkt, wat het Leven hier elk moment over zegt, en dat je hier ook verantwoordelijkheid voor neemt. Het volgen van de Stroom betekent puur zijn, totaal eerlijk zijn, zeker geen schijnspel uitvoeren.


Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN