doorbreken van de cirkelgang

Gedachten zijn levende wezens.
Die gedachten worden gebruikt door het ik-bewustzijn.
Dit ik voedt zich met deze gedachten.
Het is een cirkelgang die erg moeilijk te doorbreken valt. Maar als, door wat voor omstandigheid dan ook een breuk komt in deze cirkel, dan kan er iets wakker gemaakt worden van een totaal andere dimensie.
Dit Andere kan dan gaan stralen. En als dit de juiste voeding krijgt dan kan het meer en meer gaan stralen, steeds krachtiger gaan stralen, totdat het voldoende Kracht heeft om de cirkelgang definitief te doorbreken.
Dan kan uiteindelijk de Wil van de Christus de mens overnemen en gaat een heel nieuw groeiproces in gang.
Meer en meer wordt dan werkelijk de oude mens afgebroken totdat uiteindelijk de Nieuwe Mens in de oude mens op kan staan. De Opstanding van de Heilige Geest.

Je kunt dus niet van twee walletjes eten. Als je voeding blijft geven aan je ikje dan kan het Eeuwige Wezen ook niet steeds krachtiger gaan stralen, dan wordt het weer verdrukt, verduisterd.
De juiste voeding is ook heel belangrijk omdat het ik wat uiteindelijk ook het hogere zelf is eindeloos gedaanten aan kan nemen om je te misleiden.
Ook meditatie, yoga of andere technieken geven weer voeding aan het ik aan het hogere zelf, want aan het Eeuwige kun je niets toevoegen. Je kunt er alleen maar ruimte voor scheppen, jezelf leeg maken.
Dit wil niet zeggen dat zeer sterke belichting door het Andere van de schijn niet heel goed kan werken.
Maar boven alles staat, wat wil je werkelijk met dit leven? Als je nog iets wilt bereiken in deze wereld dan zal het Eeuwigheidswezen, de Christus jou niet kunnen bereiken, niet snel Kracht kunnen doen. Dan zal het latent, slapende blijven.
Vaak pas, als alle andere wegen doodgelopen zijn kan de omkering plaatsvinden, de cirkelgang doorbroken worden.


Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN