rituelen

Een ritueel sterft zo snel.
Zeker, een ritueel kan heel krachtig zijn. Een ritueel kan een grote hulp zijn. Maar vaak is de ware betekenis, de ware achtergrond van een ritueel vergeten. Het wordt een gewoonte. Iets wat je moet doen. Iets wat God wil dat je doet. Maar je weet niet werkelijk meer, waarom je het doet.
Kijk naar de kerk. Vaak worden rituelen geketend aan regels en dogma's. Ze worden misbruikt door de mensen aan de macht.
Probeer daarom elk moment als nieuw te zien. Het leven is elk moment nieuw. Keten het leven niet Stop het niet in een doos. Stop het niet in een boek. Het wil vrij zijn.

Rituelen worden vaak iets van het verstand. Iets van herinnering. Iets van automatisme. We zetten vast wanneer het tijd is voor een ritueel. Maar tijd bestaat niet.
Velen zien niet meer dat wat is. Als je werkelijk gevoelig wordt voor het moment, dan kom je geheel natuurlijk in verbinding met de rituelen van het leven. Je bent dan in harmonie met Het.
De natuur drukt een groot ritueel uit. Alles is gepland. Maar de ware Verbinding is niet van deze natuur. Is niet van deze wereld, en uiteindelijk toch heerser van deze wereld.
Alles gebeurd precies zoals het moet gebeuren.
Van binnenuit kunnen we ons deel in het plan, in deze Stroom, bijdragen. De tijdloze Stroom. De Stroom van de Eeuwigheid!

Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN