nederigheid



Nederigheid heeft niets met vernedering te maken. Het is een kernaspect van het spirituele Pad. Daarin kun je ook her-kennen waar werkelijk de Liefde vrijgekomen is. Omdat hierbij nooit meer sprake kan zijn van opgeblazenheid, van de energie van hier ben ik, kijk mij s wat ik kan. Dit is in totale tegenspraak met nederigheid.
Een totale overgave, buigen, in een beleven hoe groot hoe groots God het Goddelijke in jou is. Hoe dieper je dit mag voelen/ervaren hoemeer je niets liever wil dan je hoofd buigen en nog dieper buigen en nog nederiger worden en nog meer omdat je keer op keer mag ervaren hoe ontzagwekkend Gods Plan Gods schepping is.
In een alles overgeven zul je meer ontvangen dan je zelf ooit had kunnen voorstellen. Het Sleutelwoord is Liefde. Die komt vrij, die mag je meer en meer ervaren, en zo wordt je heel natuurlijk heel heel nederig.

Dit heeft tuurlijk niks te maken met dat God zich zo groot voelt. Het heeft te maken met ruimte scheppen, ruimte maken. Als wij er nog zijn staat dit tussen die overvloedige Stroom van Liefde van Weten van wat dan ook in, zo eenvoudig is het. God schenkt ons eindeloos wat niet te bevatten is maar we zetten er muren tussen, beelden, we zetten alles vast daarin. Daarom kunnen we niet ontvangen. We kunnen pas ontvangen als we ruimer en ruimer worden, opener en opener.

Een belangrijk aspect is dat je alles weer terug krijgt als je alles aan God gegeven hebt alles overgegeven hebt. Als je jezelf in God verloren hebt, waardoor je waarlijk je Zelf terugvindt, wat je werkelijk Bent. Dan Zie je wat is, dan kan God kan het Goddelijke door je heen kijken zich openbaren. Je bent niet meer gebonden aan de wereld maar verbonden met de wereld, en die verbintenis is Liefde.
Dit is de ultieme Vrijheid, en in die Vrijheid zonder dwang of verkramping wil je niets liever doen dan dat wat God wil het Goddelijke wil in jou, in hoe jouw hart spreekt omdat je Weet mag voelen, dit is de Liefde die spreekt zich openbaart, wat zou n mens meer willen....

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/XymLTlUR8g

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN