niets en alles



Het is wel een thema wat in mijn wezen ronddanst. Alles wordt steeds meer tot Niets, de tijd vliegt voorbij, alles vluchtig vervluchtigt in het Niets in het Alles. Niets heeft zin alles heeft zin. Het is nietszeggend, alleszeggend.
Ik kijk naar de wereld en die is zo vol van zoveel en uiteindelijk is het niets vervluchtigt weer tot niets. Zo vol van iets in het moment, misschien wat meer momenten en dan trekt weer een ander iets en zo gaat het door. En het is Niets. En het is Alles.
In ieder geval aan denkspelletjes hebben we niets.  Het gaat om wat levend is wat leeft wat je beleeft, wat levende werkelijkheid is voor jou, in een toelaten van het leven alles wat het leven bevat omvat.  
Denkspelletjes vergaan tot niets, maar voegen niets toe aan t Niets, moeten uiteindelijk weer oplossen in het Niets.
Dat diep door je heen laten dringen, alles vervluchtigt, alles vervluchtigt in t Niets.
Niets is belangrijk alles is belangrijk.
De tijd-elijkheid en de Eeuwigheid.
Er wordt ons alle tijd gegeven om tot bezinning te komen, de tijd los te laten en in de Eeuwigheid te stappen die de tijd omvat en draagt en Niets is en Alles is en Licht is en Liefde is en Stilte is en Vrede is en vervulling is.

Wat begrijpen betreft, wilden we maar meer begrijpen, maar dan ook echt begrijpen, toelaten het begrip over het leven. Geen denk-begrijpen maar Bewustzijn begrijpen. Dat heeft grote gevolgen, dat zet veranderingen in gang. Daardoor kan de wereld op losse schroeven komen huidige denkwerelden en emotiewerelden. Als het begrip inzinkt over dat wat is, dit toegelaten wordt dit gevoeld durft te worden je hierin geraakt durft worden.
Zoveel verschuilen zoveel vasthouden zoveel denkbeelden, daarin zekerheid vinden, zoveel niet echt willen veranderen maar status quo in stand houden. Zoveel niet willen verruimen niet willen verdiepen, echt met heel je wezen met alles wat je bent. Niet toelaten de aanraking met het Niets met het Alles, met t Licht in het hart het Hart dat spreekt. Als dit wel zo mag zijn, dan schudt de wereld op zijn grondvesten. Alle vrijblijvendheid is verdwenen en dan begint het pas.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/BcsOcpFhBF

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS