de Levende 5

Want u zult het met mij eens zijn dat we gauw om een kleinigheid in paniek geraken omdat we dit of dat niet meer zullen hebben of krijgen. Waarom zouden we de levende niet herkennen en ons met hem verenigd weten? Want levende mensen zijn, krachtens het leven waaruit zij zijn verenigd, één. Ze zijn als het ware elkander en er is een eenheid die gene afgescheidenheid kent en waarin alle besef van afgescheidenheid oplost.

Wat is het een vreemde onvolgroeidheid als de Groninger een vooroordeel zou hebben tegen de Limburger. Zeker er waren tijden dat Vianen oorloogde met Ijsselstein. Maar die dagen zijn er nog. De tijden zijn er altijd. Ik bedoel geen propaganda te maken voor menseneenheid. De menseneenheid is er al lang. Een ieder zal dit ontdekken als hij een levend mens gaat worden, dwz als hij niet aan de levende voorbijgaat.
Dit leven is niet te propageren. Het is alleen maar te leven en uit het leven ervan zullen de woorden van de mens voortkomen en zijn daden zullen betrekkelijk zijn en niet veel verschillen van de daden van andere mensen. Dwz iemand met een angstbezetenheid zal gefrustreerd leven en zich zelve en anderen belemmeren en daardoor zo zonder het te willen, schaden. Immers, alle angst schaadt.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=YT73KN5K

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN