Liefdewijsheid





Dat is t geweldige, echte wijsheid heeft altijd verbinding met de Liefde. Daar kun je het aan herkennen. Echte wijsheid komt vrij door loutering, dwars door pijn en verwarring heen. En uiteindelijk gebeurd dit ook vanuit de Liefde.
Zo wordt je meer en meer vervuld met de universele Liefde, het alles en iedereen liefhebben zonder forceren, als een vanzelfsprekendheid.
Uiteindelijk als dit proces voldoende gevorderd is, kun je niet meer terugvallen. Niets kan je meer aanraken wat je terug zou kunnen sleuren in allerlei verwikkelingen, emoties, verwarringen. De Liefde heeft alles opgelost daar komt het op neer.
Je hebt lief, zonder dat je hier iets in moet, zonder dat je medemens hierin iets moet doen of teruggeven, je hebt lief.

In eerste instantie is die Liefde heel onpersoonlijk, maar overal waar andere lagen opgeroepen worden in meer intieme zin kunnen die ook aangeboord worden, maar de basis is en blijft Liefde.
Je bent dan nog wel op de aarde maar niet meer van de aarde. Je speelt het spel dat leven heet maar je speelt het met Liefde.|
Daardoor blijf je toch verbonden, betrokken. Uiteindelijk is dit de enige reden waarom je nog iets doet. Voor je ikje hoeft t niet meer, die is helemaal tevreden met opgelost zijn in Zijn. Maar de Liefde wil delen, uitdelen, uitstralen. De Liefde wil dat de Liefde zich vermeerdert, overal op mag bloeien.


Kagib

De uitgesproken woorden

Reacties

Yvette zei…
hoi Kagib, ik zag je reaktie bij Walter, in je profiel dat je een Haarlemer bent en een mooi blog hebt dus kom ik op visite.

groet
Kagib zei…
Nou van harte welkom Yvette. :))) Ja woon aantal jaartjes nu ongeveer 6 jaar in Haarlem nu heerlijk wonen hier. :))

lieve warme groet Kagib

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN