Vrij wording




Het luisteren naar je Bewustzijn, naar Tao heeft grote gevolgen, waardoor je in eerste instantie meer en meer vervreemd van je medemens. Minder en minder mensen kunnen je begrijpen, kunnen je volgen. Je beklimt een berg en raakt steeds verder af van wat mensen als belangrijk beschouwen. Dat maakt eenzaam omdat ook dat Andere dan nog niet voldoende gegroeid is, om daarin vervulling te vinden. Je voelt je onzeker, en dit kan eventueel weer weerstand tot gevolg hebben, oordeel over die 'anderen'.
Dit is dan de volgende fase, als t ware weer omlaag klimmen van de berg, terug naar de mensen. Dat, dat Andere je meer en meer vervuld, je een voelt met alles en iedereen heel natuurlijk, als een vanzelfsprekendheid. Dus de eenzaamheid verdwijnt, het oordeel, de onzekerheid. Er is begrip, er komt Liefde vrij voor alles en iedereen. Je hebt ruimte gemaakt voor die Liefde. De Liefde die alles en iedereen omvat en draagt. Daarin voel je jezelf vervuld, daarin is alles vervuld.

Het is voor n ander heel heel moeilijk te bevatten hoe je leeft, wat er in je wakker geworden is. Dat alles daardoor zo eenvoudig geworden is. Nu is t eenvoudig, maar dat was t zeer zeker niet altijd, daar gingen veel stadia aan vooraf die nu opgelost zijn in het niets.
Je kunt dat niet overplanten, je kunt t slechts voorleven, een voorbeeld zijn van dat wat mogelijk is. Dat wat uiteindelijk in ieder is. Overal waar je bent, in alles wat je doet en zegt, is dit dan n uitdrukking daarvan. Je maakt daarin iets zichtbaar wat de ander prikkelt. En hoemeer dit overal zichtbaar wordt hoemeer dit gaat prikkelen, er verwondering komt, openheid. Wat is dit, hoe kan dit toch. Het is de allergrootste Kracht omdat die niet gespleten is, niet afhankelijk is. Gelijkmoedig, licht, vrij, overstromend van Liefde. Ja de kinderlijke onschuld hervinden en dat uitstralen, onbevangen en puur. Zo komen er misschien vragen, komt er ruimte om te delen, om te geven, en dan kun je alles geven wat in je is, zonder forceren. Ze zullen de energie voelen, voelen dat t Waar is, dat t klopt, al kunnen ze niet bevatten op dat moment.
Daarin kan t echt zo zijn, meer en meer, goed vb doet goed volgen.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://www.mijnbestand.nl/Bestand-E8NLHCGSY66M.mp3

Reacties

Walter zei…
Hallo Kagib, je stukje sluit aardig aan bij waar ik mij ongeveer bevind.
Verder wilde ik van allerlei zinnigs gaan typen, maar zoals gewoonlijk laat ik dat beter achterwege. :-))
Mijn groet is natuurlijk weer warm en vriendelijk...(@)
Kagib zei…
Hihihi ja had hetzelfde idee lieve Walter. Heerlijk, gewoon Zijn. :)))

lieve zonnetjesgroet Kagib

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS