verzaking

Zodra je aan verzaking doet, houd je jezelf voor de gek.
Wat dacht je daarvan? Je lijdt aan waanvoorstellingen. Wat verzaak je nou eigenlijk? Zodra je iets verzaakt, zit je voor de rest van je leven vast aan wat je verzaakt. Als je tegen iets vecht, zit je er voor altijd aan vast. Zolang je ertegen vecht, verleen je het macht. De macht die je eraan geeft is evenredig aan de kracht die je gebruikt om je ertegen te verzetten.

Je moet je demonen dus 'verwelkomen', want als je ertegen vecht, geef je ze macht. Als je iets verzaakt, zet het je gevangen.
De enige manier om eraan te ontsnappen, is het te doorzien. Niet verzaken, doorzíén. Begrijp zijn werkelijke waarde en je hoeft het niet eens te verzaken; het zal gewoon uit je handen vallen.
Maar natuurlijk zit je vast als je dat niet ziet, als je gehypnotiseerd bent om te denken dat je niet gelukkig kunt zijn zonder dit, dat of wat dan ook.
Het gaat om begrijpen, begrijpen, en nog eens begrijpen. Als je het begreep zou het verlangen domweg ophouden. Als je zou ontwaken, zou je het verlangen ernaar gewoon laten vallen.

Anthony de Mello

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN