geen tijd



Is toch weer n interessant prikkeltje, tijd bestaat niet?
Verandering bestaat, maar tijd niet.
We hebben de verandering alleen vastgezet in ons tijdsysteem.
Tuurlijk is het praktisch ook wel makkelijk mbt afspraken en zo, blijft t allemaal wat overzichtelijk. Maar als je geleefd wordt door de tijd dan ben je gevangen, als je geleefd wordt door de klok. Als je geen verbinding voelt met dat wat niet van de tijd is, wat is, wat nu is, en elk volgend nu weer nieuw is.

In die Verbinding blijft het leven levend, vibrerend, vol avontuur en mogelijkheid tot ont-dekking, verdieping, verruiming. Dan mag t leven vol verwondering zijn, spannend, levendig, niets wat vast staat. Dan zal er nooit verveling zijn, zal het leven niet saai zijn. Dan zullen we elkaar blijven zien in het eeuwige moment. Dan zullen we elkaar steeds weer als nieuw zien. Niet elkaar vastgezet hebben in beelden vastgezet in de tijd, vastgezet in wat was, in het verleden. Nee elkaar Zien met open en onbevangen ogen, waardoor we elkaar waarlijk kunnen blijven raken ontroeren, beroeren. Dan blijft er verbinding, waarlijk verbondenheid, worden we geen eilandjes. Dan blijft er eindeloos ruimte voor zoveel te zien te voelen bij elkaar, in het totale leven.
In deze Verbinding zijn we vrij.

De tijd houdt ons gevangen, daardoor raken we bevangen, als die alleen maar bestaat. Dan worden we geleefd, en leven niet zelf, leven we niet echt. Dan is de belevendigende waarlijk belevendigende Stroom gekristalliseerd, vastgezet, de Beweging gestokt.
Alleen maar aanwezig zijn, in dat nu, in het Eeuwige Nu, en het leven zal waarlijk een dans zijn. een mogelijkheid tot uitdrukking van zo zoveel wat in potentie in ons verborgen is, als we hier ruimte aan geven.
Een andere benadering van de uitdrukking, ik heb geen tijd, dan heb je juist alle tijd, als je de tijd niet hebt, niet bezeten bent door de tijd. Juist dan kan alles zich in volledige harmonie ontvouwen binnen de tijd.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://www.mijnbestand.nl/Bestand-U7X6ORZLDEJO.mp3

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN