genieten

Vraag aan een kind dat danst en springt en in het rond rent: 'Waar ga je heen?' Het gaat nergens heen - het vindt het maar een rare vraag. Kinderen vinden volwassenen altijd maar raar. Wat een stomme vraag: 'Waar ga je heen?' Moet je dan ergens naartoe? Een kind kan je vraag gewoon niet beantwoorden omdat die irrelevant is. Het gaat nergens heen. Het haalt gewoon zijn schouders op en zegt: 'Nergens.' Het doelgerichte denken vraagt: 'Waarom ren je zomaar in het rond?' - omdat voor ons een activiteit alleen maar relevant is als zij ergens toe leidt.

Ik zeg je dat je nergens heen hoeft. Alles is
hier. Het hele bestaan spitst zich toe in dit moment, het komt samen in dit moment. Het hele bestaan stroomt al dit moment binnen. Het hele bestaan stroomt dit moment binnen - het is hier, nu. Een kind geniet gewoon van zijn energie. Het heeft er zoveel van! Het rent niet omdat het ergens heen moet, maar omdat het over heeft; het moet rennen.
Handel zonder motief, alleen maar vanuit een overvloed aan energie. Deel, maar drijf geen handel, sjoemel niet. Geef omdat je hebt, niet om er iets voor terug te krijgen - want dan zit je in de ellende. Alle handelaren gaan naar de hel. Voor de grootste handelaren en sjoemelaars moet je in de hel wezen, daar zijn ze te vinden. De hemel is er niet voor handelaars, de hemel is er voor hen die het leven vieren.


Osho

Dat is een geweldige toetssteen, ongeacht wat je nu doet, waar je nu bent, ben je blij, voel je je blij, licht in wat je doet, waar je bent. Voelt t licht? Voel je, ja hier ben ik op mijn plek, ik zou nergens anders willen zijn? Wat is t antwoord in jou?
Als dit niet zo is, kan dit n begin zijn van n innerlijk onderzoek, waarom niet?

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN