17-2-2001 de Stroom

De Stroom gaat verder. Poort na poort opent zich.
Nu is het de poort van mededogen, die zich geopend heeft. Het Weten is niet van zoveel belang meer.
Het gaat er nu slechts om, om er te zijn voor de ander met een open, een ontvankelijk hart. Een waarlijk dienstbaar zijn zonder belang, verlangen, zonder verwachting. Slechts er zijn. Er zijn met een hart vol mededogen. Hierin ontwaakt de Liefde, in een leeg zijn. In dit er zijn, word ik gevuld, vervuld met Liefde voor de ander, het Andere.

De poort die open gemaakt is, heeft verbinding met het zien, het voelen, dat diep binnenin iedereen die Bron van Liefde, van Schoonheid is. Dat wat hiervan afwijkt, is eigenlijk niet meer van belang. Er is slechts Liefde, mededogen. Weer een stap vooruit, achterlatend de overbelichting van het onvolmaakte, de belichting van de schijn, de onwaarheid, het masker, de muur. Het is niet meer van belang. Het mededogen stijgt hier bovenuit.
De Liefde lost dit alles op. De wijsheid, het weten, is van geen enkele betekenis, als er geen Liefde, mededogen, nederigheid is. Als er geen onbevangenheid is. Deze Liefde is de vervulling van het leven. Dan hoeft er niets terug te komen. Het er Zijn, het Zijn, is de vervulling van alles. De mogelijkheid om er te zijn voor de ander.
Hierdoor ligt alles weer open, kan weer met iedereen verbinding gemaakt worden. Alle weerstand en terughouding zijn opgelost. Ieder mag zijn wie hij of zij is. Alle oordeel is verdwenen, opgelost in de Liefde. Het is een overstijgen van de dualiteit. Alles komt weer samen in een nieuwe eenheid. De ware Verbinding.

Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS