arm van geest




Komt eropneer, wij moeten verdwijnen. En overal waar wij verdwijnen kan het Ongeschapene kan God kan het Bewustzijn, de Essentie zijn plaats innemen. Dan komt hier ruimte voor. Zo kan het Licht krachtiger en krachtiger in ons werken, inwerken, ons inspireren en alles belichten, naarmate dit proces vordert.

De kern is, dat je alles maar dan ook alles moet overgeven. Zolang jij nog denkt iets te doen, iets wil doen iets te moeten doen, kan Gods wil zich niet tonen en ben je niet arm van geest.
Helemaal niets meer willen, dat echt alle alle eigenwilligheid verdwijnt, daar gaat t om. Want dat is de kern van de val, dat wij iets wilden, iets anders wilden, het zelf wilden doen.
De vrucht daarvan zien we op deze wereld.

Dus t gaat om niet mijn wil geschiede maar Uw Wil.
Maar dan ook echt, zonder voorbehoud, alles overlaten, alles overgeven, niets meer weten. Met lege handen staan.
Dan kan God je aan de hand nemen.
Dan kan het Goddelijke in jou overnemen.
Dan kan God zich door jou heen openbaren en leiden van binnenuit.

Niets meer weten, vrij worden,  jezelf vrij maken van alle programma's die bovenop je gekomen zijn.
Zo kan het ware Weten in alle eenvoud gaan stromen, zonder dat je t eigenlijk weet, heel natuurlijk, heel eenvoudig. Een Eeuwige Bron die aangeboord is en van waaruit in onbevangenheid alles zichtbaar wordt wat nodig is. Jij weet niks maar Het in jou Weet alles.

Wij moeten dus verdwijnen, maar dan ook totaal in alles.Waarlijk vol-ledig worden, leeg van jezelf van het ikje en vervuld door God door de Geest door de Liefde door Het door de Essentie, wat voor naam je er maar aan wil geven. Dan doe jij niet meer maar je wordt bewogen door God en je wil niets liever dan dat. Dan leef je in het Eeuwige Nu wat buiten de tijd staat en toch alles wat binnen de tijd is vervuld.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/mLELQf44OQ

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS