mind en Bewustzijn



Er is hier vaker veel verwarring over, hoe kun je nou informatie opnemen zonder de mind. Juist als je alles op kunt nemen toe kunt laten kun je t meest zuiver waarnemen wat is. De gedachte gaat daar tussenin zitten in wat het denkt te zijn. Maar t Bewustzijn kan ook informatie indrinken dan wordt niet alles leeg, dan kun je echt nog wel naar iemand luisteren zonder de mind. Dan kun je juist naar iemand luisteren puur wat is, als de mind er niet tussenin schiet. Dan kun je juist puur opnemen je omgeving, alles dat is, tot in het meest subtiele. Daar is geen enkele gedachte voor nodig. Dan kun je juist in de schoenen van de ander gaan staan, want je gaat er niet tussenin staan, je staat er niet tussenin met wat jij denkt dat is, dat nodig is. Geen denk-beelden erover. En juist dan kun je heel zuiver intunen op iemands in iemands levensverhaal.

In het nu is de Eeuwigheid. In het nu kan voeling zijn met wat alles draagt omvat binnen de tijd verleden en toekomst. Het nu Weet wat is.
En dan bedoel ik dus niet denk-kennis. Ik heb heel weinig denk-kennis, snap geen bal van wiskunde of natuurkunde dus die wereld kan ik ook niet in. Hoeft ook niet, mag iemand anders doen. Ik kan wel vragen stellen ter verduidelijking, verheldering, dat zo in het nu misschien nog wat meer van deze wereld zichtbaar mag worden. Zonder vooringenomenheid zonder dat al vast ligt wat ik hoor wat ik zie.
Als we zo het leven, elkaar, eens zouden kunnen ont-moeten, in dat Eeuwige Nu, elk moment weer nieuw.

Om diep tot je te laten spreken. Het gaat er als het ware om, weer verbinding te maken met het ware voor-beeld, wat voor alle beelden, in en ver-beeldingen is. Dat kan pas als je helemaal leeg geworden bent van jezelf pas dan kan God weer 'spreken' zich uitspreken, door jou heen, in alles wat jij bent en doet. Dan ben je weer een instrument van God van het Goddelijke vanuit de Stilte die zo ontstaan, opgestaan is.
En dan stopt de beweging niet. Als je dit oppervlakkig bekijkt, lijkt dit misschien zo. Maar dan beweeg jij niet meer maar wordt je bewogen door God het Goddelijke. En God Weet in het hebben van een overzicht op alles, precies welke Beweging uitdrukking, uitstroming, plaats wil vinden.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/iwTLVq94ve

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS