de Nieuwe Wereld 7

Indien ge op weg zijt naar de vrede der onsterfelijkheid die de schoot des Vaders u schenkt, maak u dan vrij van uw deugden en vrij van uw zonden. Zij moeten aan u dienstbaar worden, anders worden ze u tot grote belemmeringen en lasterlijkheden. Want in de 'goedheid' loert de angst voor de zonde en in uw zonde bindt u de wil tot laster. Werp weg uw meetstaf en oordeel niet.
Indien ge de nieuwe wereld tegemoet treedt zult ge al uw angsten ontmoeten, al uw gebondenheden, al het goede en het niet goede. Niet de levende God spreekt u het oordeel. Dat hebt ge u zelf en uw medemensen gedaan. Indien ge een wereldburger wilt worden van het nieuwe leven zult ge u ontdoen van uw maatstaven en dit nieuwe leven liefhebben met geheel uw hart en al uw verstand. Alles zult ge in dienst trachten te stellen van het nieuwe leven. Ja, er zich geheel en al aan overgeven zonder terughouding, zonder enige angstvalligheid of beperking, zonder hoop of verwachting, zonder uit te zien naar enig loon of verdienste.
Wat betekent verdienste of voldoening en de gehechtheid daaraan als ge u zelf schenkt in algehele overgave aan het leven zelf waarin ge alle gebondenheden prijsgeeft omdat ge de nieuwe wereld wilt voor eeuwig en altijd? Voor eeuwig en altijd ontsluit zij zich voor u in één mateloos ogenblik. Dit mateloze ogenblik is de stempel voor uw ziel waarin de onsterfelijke God u Zijn naam heeft gegeven, die dan onuitwisbaar in u geschreven staat. Een merk van licht en vuur, het brandmerk als een diamanten schittering.

Wanneer zal de nieuwe wereld komen?
De machtige heersers zeggen: wij maken voor u een nieuwe wereld. De dictatoren hebben de nieuwe wereld in hun vaandels staan. De mannen der wetenschap roepen: wij staan aan het begin van een nieuwe wereld. Maar hoe men de wereld ook wendt en keert, de mensen veranderen er niet door indien ze niet de weg volgen die hen door de grote zelfverandering tot het inzicht brengt van hun overanderlijke goddelijke natuur waardoor alles altijd nieuw zal worden. Geen ideologieën, geen nieuwe ontdekkingen, geen atoomkrachten kunnen aan die gang van innerlijke zaken ook maar iets veranderen.
De wereld is niet van een materie Gods, niet van een onsterfelijke gestalte en substantie. Alleen de innigheid en innerlijkheid van de verborgen wereld zal de enige door God geschapen wereld blijken en dus onverwoestbaar enn onaantastbaar.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=BTMSN553

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS