de Venusinwijding





Het is een heel proces wat in gang gaat, als echt dat Andere ingang gevonden heeft. Nee, dan ben je er nog niet, zeker niet.
Dan begint t pas.
Tijd van ontmaskering, muren omlaag, beelden opruimen. Steeds weer sterven en opstaan, sterven en opstaan. Hee de wereld is weer anders, alles is weer anders, en weer. Jeetje alsof je een nieuwe wereld ingestapt bent, alsof de mensen nieuw zijn. Keer op keer op keer.
Zoveel dat er vrij komt aan emotie.
De ware Liefde, Venusliefde kan meer en meer vrij komen naarmate het begrip groeit over de mens, de betekenis van het leven hier, het Plan. Daarom gaat de Mercurius-inwijding hieraan vooraf. Je hebt hier het bewustzijn voor nodig, het omvatten, begrijpen van het leven in dit Bewustzijn, dat meer en meer omvattend kan worden.
Je zou kunnen zeggen, dat dit het reinigen van het hart is.
Alles wat beladen is, geladen is, met beelden, verlangens, verwachtingen, angsten, boosheid, verdriet, noem maar op. Dit allemaal op laten lossen in de Liefde. Hoe leger je wordt, hoe meer je waarlijk zachtmoedig, gelijkmoedig wordt. Die gelijkmoedigheid is uiteindelijk de allergrootste kracht omdat er minder en minder is wat je uit je evenwicht kan brengen. En toch wordt je hele wezen doorstraald, vervuld door de Liefde. De Liefde die niet van deze wereld is.

Des te meer de emoties verdwijnen, hoe meer waarlijk het gevoel, de gevoeligheid, ware sensitiviteit en afstemming vrij kan komen.
Deze Liefde kan confronteren omdat die vaak zo anders met dingen omgaat, met t leven omgaat. Reacties die door anderen misschien zelfs als liefdeloos ervaren worden, koud, gevoelloos. Maar dat komt omdat die Liefde vooral uitgaat naar bevrijding van dat Andere, dat het daar om gaat. Dus niet teveel aandacht meer voor alle symptomen, voor alle ellende in deze wereld, niet meelijden. Geen medelijden maar het aanreiken van de oplossing, begrip geven, inzicht, de sleutel. De Sleutel die uiteindelijk in onszelf ligt.
Uiteindelijk draait je leven dan om geven, omdat je vervuld bent door de Liefde. Er is een alomvattend begrip, er hoeft niet zoveel meer. Je hoeft niets meer te zijn, je Bent. Je Bent leeg geworden van jezelf en daardoor vervuld door de Essentie door de Liefde
Ja het zit zo mooi in elkaar dit systeem.
Eerst de aanraking van dat Andere, als een schok, waarna alles anders is. Nieuwe inzichten die vrijkomen, meer en meer begrip. En zo kan dan de ware Liefde vrijkomen vanuit dit begrip, vanuit dit inzicht. Maar ook dit is nog een proces. Alles wordt steeds leger gemaakt, en het ego krijgt eigenlijk minder en minder drijfkracht om dingen te willen doen. Waar doe je t nog voor, als je alles doorzien hebt. Wat valt er dan nog te doen, en hoe? En ja dat is de volgende inwijding dat dit allemaal op zijn plek valt. Heel belangrijk is dat alle eigenwilligheid verdwijnt, alle ikjeswil, want dan ga je tussen de Wil instaan. Dat is de volgende inwijding om die Wil vrij te maken.


Kagib

En de uitgesproken woorden

Reacties

Walter zei…
Tistogweerwat!
En dan juist heb ik een stukje over liefde afgerond dat morgen op mijn blog verschijnt.
En wat heerlijk dat 'Kagib' als Kagib schrijft. Weer een stuk van je dat mijn hart raakt.
Dank je...Karel!
Kagib zei…
Fijn dat r die resonantie en verbinding mag zijn lieve Walter. :)))
Ben heel benieuwd naar jouw stuk over de liefde. :)))

liefs Karel

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS