29-9-42 beetjes van onrust

Laat ik het nog maar weer eens voor mezelf opschrijven: 6 Mattheus 34: Zijt dan niet bezorgd tegen de morgen, want de morgen zal voor het zijne zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad.
Men moet ze dagelijks bestrijden als vlooien, de vele kleine zorgen om komende dagen die de beste scheppende krachten in de mens aanvreten. Men tracht in gedachten regelingen te treffen voor komende dagen - en het komt alles anders, heel anders. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad. De dingen die gedaan moeten worden, moet men doen en dan voor de rest zich niet laten infecteren door de vele kleine angstjes en zorgjes, even zovele moties van wantrouwen tegenover God. Het zal wel in orde komen met die verblijfsvergunning en ook met die bonnen, op dít moment heeft het geen zin dat ik erover pieker, ik kan beter een Russische thema maken.
Dit is eigenlijk onze enige morele taak: in zichzelf grote vlaktes van rust ontginnen, steeds meer rust, zodat men deze rust weer uitstralen kan naar anderen. En hoe meer rust er in de mensen is, des te rustiger zal het ook in deze opgewonden wereld zijn.

Etty Hillesum

Reacties

piet stuitje zei…
Don't worry Be happy

Om die rust te vinden moeten we ons steeds weer wenden tot onze 'geheime plaats',de schuilplaats van de Allerhoogste...we moeten daar veel 'toeven'...en tot ons 'thuis' maken... HOME

piet
Kagib zei…
Ja Piet in ons binnenste ligt ons ware Thuis en als we daar waarlijk thuis komen ons thuis voelen zijn we overal thuis is overal ons thuis. :))

lieve warme groet Kagib

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS