de Eeuwige 5

De mensen willen door de wereldruimten vliegen met grote snelheden alsof zij planeten en zonnen zijn. Maar als ze daar op zoek zijn naar die aldoordringende allersubtielste unieke kracht zullen zij slechts bedrogen uitkomen. Want deze laat zich niet vangen, niet in het menselijk brein, niet in de krachtvelden die de mensen uitvinden en ook niet in de gedachten. Alleen in zijn eigen ziel kan zich het wonder voltrekken dat hij het woord der eeuwigheid verneemt.

Want daar ziet het oog van de Levende, Hij, die meester is over alles in ons omdat uit de Levende alle krachten voortkomen. Hij kent geen dwang en zal geen walmende pit uitblussen noch een geknakt riet breken. Er is maar één mogelijkheid: erken in diepste deemoed deze Levende waaruit een ieder mens naar zijn oorsprong is geboren en weet dat ge in alle eeuwigheid met Hem verenigd zijt.

De mensen geraken op dwaalwegen wanneer ze ondervinden dat tegenpartijen tegen hen opstaan die alles wilden verstoren en vernietigen. Maar het zijn krachten die uit dezelfde oorsprong komen; alleen door de gedragingen van de mens zelf zijn ze tegen hem gericht geworden en hebben daardoor zo een overweldigend karakter gekregen. Gaat hij zich echter zijn afkomst bewust worden dan zal hij een koninklijke weg bewandelen en al spoedig zal hij ervaren dat wat hij noodlot of tegenpartij noemt, in hem zelf tot afwijking was geworden. Indien we dus de kracht zoeken die in ons zal overwinnen moeten we de oorzaken van alles wat tegen ons is in ons zelf bewust leren worden. Dan alleen zullen deze krachten zich omkeren en tot medewerkers worden en medescheppers van ons verder lot, waarvan het onzegbaar belangrijk is dat we daar nu al richting en vorm aan weten te geven. Want dit gevormd worden, deze innerlijke lijning, zal indien we de werking ervan in ons zelf herkennen ons in staat stellen om deze grondwetten overal scheppend werkzaam te zien juist als gevolg van de tegenstellingen die teweeg gebracht worden.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=YHEGH1CI

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS